Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi potvrzuje, že Brad Anderson nedokáže vytvořit atmosféru. I ta blbá 30 dní dlouhá noc je napínavější. Ale v průběhu filmu jsem si vzpomněl, kde by se Anderson mohl něco naučit. U novozélandské kinematografie - stačí když si pustí Quiet Earth. ---- Mimochodem, také vám přišlo divné, že Tma (Temnota, Peklo, kdoví co to bylo za šmejd) se sice bojí světla, ale když chce někoho dostat, tak světlo vytváří? -- Škoda, že to, co následovalo po prvních dvaceti minutách, nebylo zhuštěno do čtvrt hodiny, aby příběh mohl atraktivně pokračovat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To fakt byl někdo schopný pokazit takhle zajímavý nápad? Evidentně byl, a o to víc mě šokuje, že se to povedlo zrovna Bradu Andersonovi, který umí vytvořit neskutečně silnou atmosféru (ale bohužel víc neumí). Vanishing on 7th Street je neskutečně nudný film, u kterého absolutně nefunguje atmosféra, nějaké napětí tady taky není a o postavách sice něco málo víme, ale sympatie jsem neměl k nikomu. Celé se to taky až zoufale pomalu vyvíjí, skoro nic se neděje a je tam i hodně nelogičností. Jediné, co mě zajímalo, bylo to, co je ta Tma nebo ty Stíny byly ve skutečnosti zač - a to jsem se samozřejmě nedozvěděl, hlavně aby Anderson nemusel vymýšlet nějakou pointu. Víc mě však ale naštval samotný závěr, který je strašně směšný. No uznejte sami - SPOILER kluk přečká noc v kostele, ráno k němu bůhvíodkud přijde malá holčička, oba pak jdou ven, tam uvidí koně jak žere jablka, pak na toho koně sednou a jako Rick Grimes ve Walking Dead opouštějí město KONEC SPOILERU. Já fakt nevím, ale to snad nemohl nikdo brát vážně, vždyť to je tak trapný konec! Samo si to zabilo šanci, abych dal alespoň slabé 2*, takhle je to jenom na 1*. Hodně mě to zklamalo. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jsem tak šťastný, že scénáristé s invencí, vynikající herci a zruční režiséři ještě nevymřeli! Díky nim určitě ještě uvidím spoustu skvělých, strhujících a zábavných filmů s výbornou pointou, které mi pomohou zapomenout na těchto hrůzných devadesát minut tápání ve tmě, jež nezachránilo ani "herecké mistrovství" Homokina Skajvókra! Jste zvědaví a napnutí, odkud se vzaly ty lidožravé stíny, které spapaly celou populaci kromě pěti druhořadých herců, co sedí v baru a čekají, až jim ČEZ přijde cvaknout elektroměr? Garantuji vám, že po závěrečných titulcích stále budete! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Postraumatický zážitok prežívam každé ráno po prebudení, či už pohľad do zrkadla, či iný pohľad nooo "čistku na 7.ulici" som nemusel vidieť. Vedel som to, ja som to vedel už pred premierou, no zvedavosť ma nenechala po nociach spať a tuna je výsledok. 1/10 za čo? nebavilo ma to pozadie "prečo, načo, začo", aj tak to Anderson neprezradil, myslím, že to sám nevie... nebavili ma dané "medziľudské vzťahy", Thandie jakot... Nachádzame sa na počiatku konca ľudskej rasy, boh zhasol sviečku a na zemi nastalo peklo... uÚu, bu. Jedno veľké trápenie. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Autora scénáře zřejmě osvítila můza. Bohužel měl doma chabrus elektrické zásuvky a rychlovarnou konvici po babičce. Chtěl si udělat černý kafe... a prd ho! Vyrazil komplet všechny pojistky v celým baráku. Tak zkusil naškrábat scénář potmě, jen popaměti a docela mu to šlo. Až na to, že to ten debil psal černou pastelkou na černý papír. Teď výjimečně udělám verbala, jo?          Kdybych si místo čumění na tuhle nudnou vyzkratovanou krávovinu radši doma zhasnul, vytáhnul z trenclí své nádobíčko, rozhoupal ho a svítil si na něj při tom baterkou, tak by jeden válcovitý a dva chlupaté stíny vesele skotačily po zdech a já bych užil daleko víc zábavy, než na 7.th Street. Šílená nuda, při čekání na to, jestli tu bandu kreténů napadne udělat si v baru z nábytku táborák a na ulici zapálit auta, kterých tam stálo přesně tři prdele plus jedno. To by bylo světla...! Bohužel, nerozsvítili si až do samého finále. Pak šerifův kůň sežral jablko, dvoučlenný koedukovaný multikulti kolektiv nasednul a vyrazil pomalou jízdou koňmo v rychlém pruhu dálnice D1 vstříc světlým zítřkům. Ve scéně drze okopírované ze seriálu Živí mrtví. Takže ta jediná udělená hvězda je jen pro osvětlovače, ten si fakt vyhrál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Když Paul sní, chodí po dlouhé chodbě v suterénu, když poté otevře dveře, vidí jen zeď z cihel. Když začne do zdi bušit, je jasně poznat, že se jedná o lepenkovou zeď, protože cihlová zeď by se nikdy tak netřásla. (Kroup4)

Reklama

Reklama