Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, který přišel s kvalitním nápadem, ale se zpracováním bez koulí. Samotný strach ze tmy je nedostačující, zvlášť když není doplněn o žádnou akci, pouze vykresluje psychologii postav a jejich vnitřní obavy, ale ani to není nijak srdcervoucí. Legrační na celém filmu je fakt, že jediný okamžik, kdy jsem byl na chvíli rozhozen, byl výpadek proudu při vyhrocené scéně. Konec filmu je směšný, protože v podstatě nic nevysvětluje a divák - rozhodně nepobaven předchozím dějem si ještě musí domyslet, jak to asi všechno je. 55% 20.01. 2011 ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Scénář, který nemá ambice dovést relativně originální námět do nápaditých rovin či alespoň schopně zkopírovat to, čím jsou všechna 'postapo' zajímavá. Čtyři lidé, kteří náhodou unikli smrti a čekají v baru, než jim odejde poslední zdroj energie. Anderson selhává v psychologii postav, postupně v atmosféře a co nejhůř - i v napětí. Za jiných okolností (rozuměj při zručnějším uchopení) by i závěr vyzněl přijatelně, ale v kontextu toho, čeho jsme svědky po celou dobu, to je jen dovršení tvůrčí bezradnosti. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som si zamiloval. Jasné, je to Bčko. No a čo? Pokiaľ baví a má čo ponúknuť, prečo nie. Snímok pohltí diváka už na začiatku, kedy sa všetci ľudia začínajú vyparovať. Na probléme je svetlo. Respektíve naopak. Na vine je tma. Akonáhle nemáte žiadnu baterku, nájdu si vás záhadné tiene a zmiznete ktovie kam. To je v skutku fascinujúci nápad. V hlavne úlohe "Anakin" Hayden Christensen, ktorý opäť podáva solídny herecký výkon. Počas snímky sme síce veľmi dlho zaseknutí na jednom mieste, ale ja také snímky zbožňujem. Počas filmu pociťujeme strach a kladieme si milión otázok, že čo za tým všetkým stojí. Rozhodne ide je jeden z najlepších mysterióznych hororov svojej doby. Videl som ho už asi 6x. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to byl obyčejný výpadek proudu. Ve tmě ale záhadně zmizely tisíce lidí, zanechávaje po sobě pouze své oblečení, opuštěná auta a byty. Jedním z mála, který přežije je i reportér Luke (Hayden Christensen), který se pokouší zjistit, k čemu vlastně došlo. Den za dnem ale ubývá slunečního svitu, stíny se prodlužují, a přeživších ubývá. Hrstka posledních se setkává ve starém baru, kde se za pomoci energie z benzínového generátoru pokusí přežít další den. Ale tma začíná tento boj vyhrávat ... I když budu se svým názorem asi osamocen, mně se tento filmeček líbil, a moc (jedním z důvodů bude asi i to, že tmu taky moc nemusím). Takže jsem při pohasínání světel trpěl společně s hrdiny tohoto filmu, a konečně se rozhodl si domů pořídit (pro jistotu) nějakou silnou baterku :). Pár věcí se mi ale na filmu nelíbilo - asi největším průšvihem bylo nesmyslné zmizení Paula. Na druhé straně mne zase hodně potěšil závěr - ne, opravdu nemusí každý film skončit happy-endem. Původně jsem chtěl dát 3*, ale když vidím to hodnocení okolo, tak s klidným srdcem ještě přihodím... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Celkem prijatelna atmosfera, kde hlavni roli hraje ČEZ. To je co do vyctu kladnych veci asi vse. Vsechno narazi na nulovy pribeh s pitomym scenarem, ktery by i predpubertalni vačnatec napsal lepe. Ale co je nejhorsi? Bizardni nulova pointa kterou nam chteji tvurci asi pripomenot, ze jsme se zase nachytali na spek. A ze to byl pekne naducanej spek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Když Paul sní, chodí po dlouhé chodbě v suterénu, když poté otevře dveře, vidí jen zeď z cihel. Když začne do zdi bušit, je jasně poznat, že se jedná o lepenkovou zeď, protože cihlová zeď by se nikdy tak netřásla. (Kroup4)

Reklama

Reklama