Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gunther Strobbe je třináctiletý chlapec, který vyrůstá se svým otcem Marcelem, třemi strýčky a babičkou. Strobbeovi nejsou jen tak obyčejná rodina - Marcel si přivydělává jako poštovní doručovatel. Protože se však na jeho trase vyskytuje hned několik barů, dokončit štaci je pro něj leckdy skutečnou výzvou. Jeho bratři jsou zase násoskové a povaleči tahající peníze ze své matky, která je příliš laskavá na to, aby jim odepřela svůj skromný důchod. Muži v jeho rodině se celé dny opíjejí pivem a ládují klobáskami, rozbíjejí věci, dělají si legraci z ostatních lidí a uhánějí ženy. O mnoho let později se dospělý Gunther, který se nyní živí psaním, ožení a čeká se svou manželkou syna. Vidina nových povinností jej však náhle začne děsit, a tak vyhledá Marcela a jeho bratry, aby mu udělili pár zaručených rad – přestože téma otcovství zdánlivě nepatří mezi jejich nejsilnější stránky. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

i tohle je život , pokud nejste zrovna pintlich a vydržíte se dívat do konce,zjistíte že to až taková hrůza není a ti lidé zkrátka takhle chtějí žít a nenechají si do ničeho kecat.Místy je film drsné psycho pro silnější nátury. Ale konec je dobrý.Na tu hrůzu (místy) co mu předcházela. I ten Turek z toho bylo dost mimo když si u něj Strobbeovci uspořádali mejdan poté když jim exekutor zabavil televizi a oni se přišli podívat JEN na nějaký pořad. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pije ako Slovák? Alebo ako Dán, či Angličan? V tomto filme Strobbeovci pijú ako všetky národy dohromady. Ich domácnosť sa domovom ani nedá nazvať, a predsa dlhé roky fungujú. Ako by to bolo možné, mi je záhadou, ale asi vďaka babičke. Škoda, že je film viac ako uceleným príbehom, iba zbierkov absurdných historiek. Ale prišiel som tomu na chuť napriek všetkým nechutnostiam, ktoré vyplývajú zo spôsobu života s alkoholom. Učiť sa žiť život je ako učiť sa jazdiť na bicykli, niekto nás pustí, padáme a skúšame. Za tento pekný záver pridám aj štvrtú hviezdu, ktorú som neplánoval. –––– Poď si zabehať. Pravý chlap behá. –––– Je ťažké prestať byť synom a začať byť otcom. ()

Reklama

lebowski 

všechny recenze uživatele

Buď bych mohl hodnotit to, jak se lidé ve filmu (a tím pádem v podstatě i v běžném životě) k sobě chovají a odsuzovat to, nebo to přijmout jako stav společnosti a lidí v ní (ano, žije v takové podobné "realitě" po světě spoustu lidí a chovají se tak k sobě) a užít si hlavně zpracování, různé vychytávky a to, že je to součást i toho mého světa, i když ho žiji naprosto jinak. Užíváme si ho "plně" všichni, rozdíl je pouze ve vědomém či nevědomém přístupu k němu. Z mého pohledu parádní film, ke kterému jsem se dostal náhodou, jako k filmu, kde hraje jeden z představitelů hlavních rolí v Hasta La Vista! (" hraje" malou roličku v pijáckém závodě a osobně jsem ho nezaznamenal :-)) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

A já si k tomu v domnění, že jde spíše o lehčí komedii otevřel pivo... nechutnalo, jak by také mohlo. Několik solidních, velmi černo humorných vtípků tu je (například takové přemítání o tom, co se narodí a jaká z toho bude radost), ale hlavním žánrem těchto smolařů, co si za své smolařství můžou sami, je sociální drama. Mnoho scén jde na dřeň alkoholického bytí, ale nejvíce zasáhnou ty, ve kterých trpí babička, tedy matka celého tohoto klanu. A potom je tu nejmladší Strobbe, jemuž nešlo v jeho odchodu, či útěku nefandit. Stylem vyprávění mi ale Smolaři příliš nesedli, rozdělení na jednotlivé události, nebo příběhy, je až příliš patrné. On to byl tedy pravděpodobně záměr, ale z mého pohledu "tečky" mezi epizodami docela ruší. Naopak obsazení je velmi dobré a to jak herecky, tak i typově... to vlastně obzvlášť. Stejně tak perfektní je často až dokumentární kamera, která navíc použitím filtrů depresivní atmosféru ještě umocní. 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem teda ani omylem nevnímal jako komedii ani jako tragikomedii, to bylo jako žrát kýbl pelyňku. Až budu chtít prostřednictvím filmu ukázat jaký typ chlapů se mně bytostně hnusí, tak si vzpomenu na tenhle biják, protože ve filmu jich je hned několik. Jediná postava u který mně plesalo srdce radostí byla ta babička a pak jsem samozřejmě moc držel palce synovi, aby ho ten lidskej humus kolem něj nepohltil. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama