Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Někde v tom všem bude určitě ukryto něco hodnotného, podstatného, objevného. Ale kdo ví, zda je možné to objevit. Zpočátku dobře rozjetý horrorový thriller o chlápkovi stiženém fobickým strachem a utkvělou představou je napínavý, zajímavý a plně funkční. Jenže když se ve druhé půli hlavní hrdina stane tím, čeho se bojí, celé se to přesune místy až do komediální roviny a když se to ke konci začalo zvratově pointovat, byl už jsem zmatený jako okurkový salát. Hlavní hrdina je dobré hráblo, psychicky se rozpadajícího týpka, podivínského vlastně již od prvních okamžiků, kdy se s ním setkáme, dává hodně dobře. Trošku ale nechápu, proč obě hlavní ženské postavy hraje jedna a ta samá herečka (ne, že by je hrála špatně). Snad mi něco uteklo, ale žádnou možnou záměrnou spojitost jsem mezi tím (a pro to) nenašel. Nějaké ty nelogičnosti, nebo spíše podivné chování a náhody, se dají přehlédnout, stopáž jen tak tak na hraně už může místy trochu tahat za pozornost (ale nenudí to). Herecky je to fajn, ale příběhově je to možná až moc překombinované a jaksi samoúčelné. Takové až moc podezřele náhodné. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Atmosferická a napjatá první část snímku byla výborná. U zbytku jsem jen kroutil hlavou, co se to sakra stalo s divným architektem Felixem. Stal se z něho úchylný stalker, který se přestěhuje k sousedce pod postel a sleduje jí skoro i u sraní a chce ovládnout její kolečkové křeslo. Los ojos de Julia si režisér napravil pověst. Dávám 50% ()

Reklama

Gaaron 

všechny recenze uživatele

hmm... do poloviny skvělý atmosférický horor bez výtek, poté asi (?) nechtěná komedie, v závěru spousta ve vzduchu visících otázek - je či není v tom nějaký fakt promyšlený systém, jak je to vlastně s identitami jednotlivých postav, kdo byl přelud a kdo ne a byl tam vůbec nějaký... budu muset zhlédnout znova. každopádně po režijní stránce (fakt se mi líbí jeho smysl pro detail a pro přesné vystižení atmosféry okamžiku) už tehdy skvělé, takže doufám, že Moralesovi nebude další film trvat zase 6 let, páč ho asi žeru... (viděno po Los Ojos de Julia) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE JE NĚKDO V DOMĚ.… NĚKDO ŽIJE V TOMTO DOMĚ. BYDLÍ TU A JÁ HO NEMŮŽU NAJÍT. PRÁVĚ TEĎ JE NAHOŘE… COPAK HO NESLYŠÍŠ? - VERO, VĚŘ MI. DŮVĚŘUJ MĚ, PROSÍM. COPAK HO NESLYŠÍŠ?..... /// Felix je magor do prostornýho bydlení. Jenže je doopravdy magor, a tak ve svým domě zůstane sám. Postupně zjišťuje, že někdo seděl na jeho hajzlíku, utíral se jeho ručníkem, holil se …. Kolik lidí bude muset umřít, aby mu uvěřili? Nebo je paranoik? Blázen? … Rozlehlost domu, ztracenej (nezvanej) host, zajímavě nebezpečná kamera, ale hlavně DOKONALÁ NEVĚDOMOST mě udržuje v napětí. Úžasný je, že jde vlastně o hovno. Nebo ne? Skvěle natočená a hlavně napsaná, zvláštní atmosférou narvaná, španělská pecka. Žádní zombíci ani devianti. Jen jednoduchej příběh, ze kterýho je vymáčklý maximum fungujícího různorodýho napětí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jako by se mnou někdo bydlel (nevztahuje se na ženatý a vdaný). 2.) Paní odnaproti má pěknej bejvák. Chystám se ,,s ní“ bydlet. 3.) Thx za titulky ,,pecaS“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že tenhle film jsem tak docela nepochopila. Zvláštní na něm je už to, že působí, jako kdybyste slepili dvě půlky úplně jiných příběhů dohromady. A co je ještě zvláštnější... funguje jim to docela dobře:). První polovina je opravdu dost napínavá a vy se pomalu začínáte těšit na konfrontaci hlavního hrdiny s člověkem, který se mu schovává v jeho vlastním domě. Jenže jakmile to vypadá, že na to dojde, situace se zcela obrátí a z oběti stalkingu se stane víc než zdatný stalker:). Psycho závěr, který mi vrtá a hlavou a nějak moc ho nechápu, korunuje všechnu tu mistrovsky natočenou podivnost. Zkrátka - El Habitante Incierto je tak trochu divný film, který vás ovšem nudit nebude. P.S.: Některé scény s plížením se po místnostech jsou fakt úžasné:). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama