Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

Ketri 

všechny recenze uživatele

S přibývající teplotou nám začaly padat hvězdy. Ale svým způsobem to až tak nudné nebylo. Ze začátku to vypadalo jako vtipná reklama na Prostenal, připomněli jsme si období studené války a zhlédli velmi gendrově nekorektní závěr. No uznejte, však to má být "fifty-fifty", ale na severu ne, tam vždycky přežije ženská. Jen aby z toho nevznikl demografický problém...! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo udržet vysoký standard předchozích dílů. Kamera je sice pěkná, lokace nádherný a zvuk parádní (což jsem ocenil hlavně u schovávané v srubu), ale je to takový nemastný neslaný . Pamětihodnej je jen jeden mord, což je u takovéhle vybíjené na pováženou. Z hrdinů, mně k srdci nikdo nepřirostl, což tu citelně schází, vždyť sympatické postavy a uvěřitelná chemie mezi nimi, to bylo velké plus jedničky i dvojky. Ty románky tady, byly klasicky béčkový a nijaký, a dívám se, že to spousta lidí, až na jednoho Jarka, postrádá.:) Bez sněhu, bez atmosféry, bez srdce. Severskej průměr. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nie také zlé, ako sa o tom hovorí. Uznávam, že séria Fritt Vilt má s každou časťou klesajúcu kvalitu a dokonalosť prvého dielu už asi nedosiahne ani x-té pokračovanie, ale stále je to aspoň zábava. Pobehovanie po nórskych lesoch malo naozaj spád aj napriek predvídateľnosti, keďže sa však jedná prequel nemôžem mu to vyčítať. Len po prvých piatich úvodných minútach sa niekde vytratilo napätie a neukázalo sa až do konca filmu. Stále však o triedu lepšie ako súčasné americké slasher horory typu Prom Night, Bloody Valentine, Friday The 13th remake a pod. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nemá čím chlubit. Obyčejné konečné zpackání jedné docela uchazející norské série. Po chvíli jsem se tomu filmu věnovala už jen letmo, protože mě ani nezajímalo, co se tam děje. Někdy je vážně zbytečné takovéto filmy točit. Jako nejlepší díl Fritt Vilt bych nejspíš označila ten druhý, protože v tom jsme dostali pořádnou dávku napětí a hutné atmosféry. Třetí díl je už jen ubohý, ubohoučký odvar a producenti značně vařili z vody. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama