Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že Norové chystají třetí díl této série, těšil jsem se jako malé dítě. Oba předchozí díly patří mezi moje nejoblíbenější filmy a přestože dvojka byla o trochu slabší, nadchla mě tvůrčí myšlenka posunout se v ději o několik let dříve a divákům ukázat, jak to vlastně všechno začalo. Tvůrci se po úspěších obou předchozích dílů rozhodli lehce pozměnit prostředí, kde se bude většina děje odehrávat a tak ponurý hotel tentokrát musíme oželet. Ani tento fakt však nebyl zas až tak na škodu, protože nádherná severská příroda nám rovněž nabídne parádní podívanou. Sám jsem tuto zemi navštívil a vím jaká je to krása. Během úvodních třiceti minut se máme možnost seznámit s naší skupinkou teenagerů, kteří budou brzy svůj výlet proklínat. Přiznám se, že mě trochu vlažnější úvod lehce nudil a já se nemohl dočkat, kdy se konečně objeví ona toužebně očekávaná luxusní atmosféra, kterou je tato série pověstná. Naštěstí se ukázala hned vzápětí a v tomto okamžiku se jistě všem prokrví trošku ztuhlá krev v žilách.Další obrovskou výhodou jsou i samotné postavy a to nejen naše šestice mladých přátel. Tentokrát se zde objeví i několik vedlejších postav, jejichž skutečná podstata je zahalena do mlžného oparu a teprve postupem času nám začnou zapadat do rozdělané skládačky. Divák si nemůže být předem jistý, kdo bude další na řadě i když se postavy občas rozdělí, nebo je již pronásleduje nelítostný vrah.Právě on prošel největší proměnou. Již jsem si zvykl, že jej hraje pokaždé jiný herec a jelikož sledujeme prequel je jasné, že potřeboval poněkud omladit. Přestože jsou vražedné scény docela slušně natočené, nemohl jsem se zbavit dojmu, že mě tvůrci pořád něčím ošizují. Mnohdy totiž zrovna v tom nejlepším kdy jsem se dostával do varu, všechno přerušil otravný střih. Fritt vilt III i přesto všechno zůstává v mých očích pořád ještě nadprůměrnou podívanou, ale jinak jde o zatím nejslabší díl celé série a to i přesto, že mu dám stejné hodnocení jako dvojce. Ta totiž i přes své kvalita místy až moc okatě napodobovala jiné filmy. Závěr filmu mě mile potěšil a finální pohled na zasněžený hotel mi ještě dlouho utkví v paměti. Samozřejmě bych si přál, aby byl natočen klidně i další díl, protože tohle asi nikdy neomrzí. 7/ 10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jenom to počasí se změnilo, jinak je to prašť jako uhoď, takže pokud se vám líbila jednička, mělo by to tak být i s trojkou. Já ocenila především fakt, že z toho udělali prequel, páč dvakrát nemusím, když nejednou rozcupovaný tyran dokola vstává z hrobu. Herecké obsazení nic moc, ale co si budem povídat, to, s vyjímkou Ingrid Berdal, bylo na tu ránu krumpáčem zralé už od prvního dílu. Tak fofrem do Norska, než zase začne sněžit. A ono začne... 50% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům podstatně slabší a horší!! Velké očekávání a velké zklamání ... Celé je to prostě jiné než předchozí díly, zabiják je naprosto nevýrazný. Jeho útoky jsou šíleně "americky" sestříhané, takže jsem fakt někdy vůbec nevěděl a neviděl, co se na obrazovce děje. Na nějaké gore či násilí úplně zapomeňte. Úplně to ztratilo původní kouzlo prostě ... Záběry přírody úžasné, to jo, fakt nádhera. Ale nechtěl jsem vidět přírodovědný dokument, ale horor... ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Jelikož se děj odehrává před prvním a druhým dílem, je už zpočátku jasných pár věcí ... určitě že útočník na konci přežije, takže takové scény, kdy ho jakože sundají a on někde nehybně zůstane, nejen že neplní účel, ale jsou bezvýznamné. Pak se také bohužel vytratilo kouzlo našeho zabijáka, kdy místo charakteristického krompáče a zahalení v kožešině, má pouze obyčejný hadry a vypadá jako každej druhej vandrák. Prostředí je hezké, stejně jako v prvních dílech, ikdyž sníh tu prakticky žádný není. Každopádně atmosféra i jednoduchost a surovost vražd zůstala zachována a ikdyž je to slabší než předchozí díly, pořád jde o slušněj vyvražďovák. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prequel to má vždy naprd v tom, že väčšinou viete, ako to to všetko skončí ( pretože viete kam to dospeje ). No nevadí, ide o priemerný slasher, ktorý svojim starším bračekom môže závidieť hlavne atmosféru, pretože lesné príbytky a samotný lesík naokolo v tomto prípade nemajú také grády, ako opustený starý hotel, či sterilná ( a paradoxne nechutná ) nemocnica. Hold, nie každá ´´stromová oblasť´´ má strašidelné parametre, ako v EVIL DEAD. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama