Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (629)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predsa. Po Hitmanovi - najhoršie obsadenom filme v dejinách a goreovom plagiáte menom Frontière(s), sa Gensovi nakoniec podarilo natočiť dobrý film. Tak dobrý, že som sa rozhodol odpustiť mu jeho slabé miesta a diery v logike, pretože ten výsledný dojem je proste naozaj sila. Dekadencia v svojom najdoslovnejšom význame. Mal som na konci podobný pocit ako pri Friedkinovom filme Bug, alebo Cronenbergovom Pavúkovi. V živote by som si nepomyslel, že toto Gens dokáže. Ps: Obsah k filmu je zavádzajúci. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Tento post-apokalyptický psychologický thriller, ukazuje lidskou povahu v celé své kráse... aneb, co všechno bychom byli ochotní udělat pro přežití. Zapomeňte na nějaký soucit, rozum a lásku.. nic takového tu neexistuje. The Divide je znepokojující, šokující, násilný,depresivní a i když je tam pár nesrovnalostí, tak mu dávám plný počet. / Jinak nechápu, jak ho pár uživatelů mohlo označit za turtore porno - asi neví, jak takový žánr vypadá. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Xavier Gens je prasák a sebe(svých herců)mrskač. Myslím, že ted konečně vím, kdo točí ty germánské fekál porna. No ay ted teda seriozně k věci: jo jo The Divine je určitě zajímavá společenská satira, kritika lidské malosti, sonda do vzniku lidských konfliktů bla bla bla ... Jestli se omladina bude dívat raději na tohle a vezme si z toho nějakou přeceděnou výchovnou myšlenku, tak stále líp než aby zírala na Cesko-Slovensko hledá hlas či Twilight. Amen... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nápadité béčko! Bez okolků a zbytečných hollywoodských vysvětlovaček nás háže přímo do akce - do něčeho, co se tváří jako boj o přežití proti vnějšímu nepříteli (tematizace Huntingtonova střetu civilizací), ale přitom se přemění na boj o přežití proti nepříteli vnitřnímu. Ať už tím myslíme nepřítele ve vlastních řadách nebo nepřítele v samotné lidské nátuře, která pod tlakem ustupuje k primitivnosti... Menší problém představuje, že spousta psychologických posunů vychází spíše z dementnosti postav, ale vyloženě do očí to nebije, charaktery jsou totiž fajně béčkové, takže i nějaká ta dávka demence je jim přirozená. :) Závěr je pak famózní... 7/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení a obrovsky podhodnocený film. Zde se setkáváme s těžkým mixem žánrů, kdy snímek začíná jako nějaké katastrofickě drama, aby se pomalinku přibližoval k obrovskému sci-fi kicku. Jenže......jenže pak, když už si člověk myslí (potěšen či zklamám), že už ho nic nepřekvapí, pak se to teprve rozjede na ty správný psychologický a posléze už naprosto zvrácený obrátky, který věřím, že ne každý ustojí, natož aby je ocenil. No....já teda jo! A dávám plnej počet, protože věřím, že něco podobnýho dlouho neuvidím. Nutno vidět! ;) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení bylo přerušeno kvůli erupci islandské sopky Eyjafjallajokull, která v roce 2010 ochromila dopravu mezi Evropou a Severní Amerikou. (oje)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama