Reklama

Reklama

Krásné lži

  • Francie De vrais mensonges (více)

VOD (1)

Když krásná kadeřnice Emilie otevře anonymní milostný dopis od tajného ctitele, nejdříveho prostě vyhodí. Potom si ale uvědomí, co by takový dopis znamenal pro její osamělou a zoufalou matku Maddie a milostné psaní jí přepošle. Později se Maddie setká s Jeanem — Emiliiným zaměstnancem a také původním autorem zamilovaného listu. Matka s dcerou se náhle stávají soupeřkami v boji o stejného muže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebe, slunce, vítr !! Je to hrozné, jako předpověď počasí.." ;) Francouzský, byť jde vlastně o Tunisana, režisér Pierre Salvadori přišel se snímkem stejně rozkošným jako božská Audrey Tautou, která se tak konečně objevila v roli, která je jí po té howardovskobrownovské šmíře a jiných přízemnostech hodna.. Protože Salvadori rozehrává svůj příběh plný bláznivých nedorozumění a záměn totožnosti na půdorysu situační komedie, což jej činí i dík vhodnému střihu a soundtracku opravdu dynamickým a nečekaně dramaturgicky sevřeným, většina úspěchu stojí na nesporně kvalitním dialogu, který omračuje svou jemnou přirozeností i vtipem, zvlášť z úst velmi schopných herců, a Pravdivé lži tak působí opravdu nesmírně životně.. Logicky se tak však jednomu vkrádá na mysl obava ze stopáže itsamotného finále, kde sice snímek lehce ztrácí dech, zato tvůrci neschází cit pro pointu, která pohladí.. Neuvěřitelně milá a osvěžující romantická komedie.. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Chlapy mají svoje filmy se Seagalem nebo Willisem, a také ženy si občas potřebují odpočinout u intelektuálně nenáročné zábavy, na kterou už si druhý den nevzpomenou. Takové jsou i Krásné lži, které mají svou jednoduchostí na divadelním půdorysu něco do sebe, přesto jimi nejsem vůbec nadšený, a ty dvě hvězdy jsou o prsa. Ta tam je vyhlášená francouzská lehkost, zápletka působí těžkopádně, nuceně, nevěrohodně, a trvá to celou věčnost, než film doklopýtá do předem jasného konce. Navíc časy na Montmartre jsou definitivně pryč, Toutou tu vypadá tak trochu jako nějaká malá Romka, a ten Sandlerův ošklivější brácha je mi teda krajně nesympatický. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Slibní herci, slabý film, a protože mi v ledničce došla blahosklonnost a nový tuplák si můžu dovolit až po výplatě, nedám-li ovšem přednost nižším pudům a nekoupím si jídlo, bez obalu řeknu, že je to otravná nuda. Věčně vykulená a dost infantilní dcerunka, dohazující své šáhlé a silně infantilní matince nukleárního vědce, prevlečného za lopatu, který u nich v práci filmuje práci. Smějete se? Já moc ne. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem úplně cílová skupina tohohle filmu, takže z něj mám rozpačité dojmy. Motorem všech důležitých scén je *product placement* vodka, všichni jsou zmatení jak Goro před Tokiem a k celkovému uvědomění všech vede mezigeneračně nevěrný zásah matky do děje. To už nezachrání ani krásná Audrey ani její pomatené nahrávačky. Takže kdo je další oběť? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem fajn francouzská romantická komedie, která sází na to, že má docela dobrou zápletku - matka a dcera bojují o stejného muže. Nemůžu si ale pomoct, tenhle film je nakonec stejně nejzajímavější proto, že je zde Audrey, jinak to není nic, co by dovedlo až tak moc zaujmout. Škoda, čekal jsem asi něco trochu víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži a Sète ve Francii. (Snorlax)

Reklama

Reklama