Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní sračka - gradace pomocí krav, intermezzo s veverkami, svícení na vodu, akce s motorovkou a vlastně i všechno ostatní... Křečovitý kýč z jehož oscarových nominací se zblázním radostí. Výtečný příběh o chození mezi domy plné napětí a skvělých dialogů. A banjo a kuřátka od hodného strýčka. - Vždycky jsi mi naháněl hrůzu. - To proto, že seš chytrá. Mrdka od hlavy až k patě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak počas sledovania tohto zhusta nezávislého depresívneho dielka som mal dojem, že niečo podobne netradičné som už dlhšiu dobu nevidel. Až ma občas mrazilo. A to nie z nejakého neprítomného explicitného násilia, ale z chladu medziľudských vzťahov zobrazených v tomto filme. Winter´s Bone má neošúchanú zápletku, nepredvídateľný priebeh deja a netradičný záver. J. Law tu hrá tak, že po chvíli zabudnete, že sledujete ju, a budete vnímať iba samotnú postavu. Okrem iného napríklad zistíte, že dostať sa do US. Army nie je tak jednoduché a najlepšie je nemať žiadne záväzky a treba byť plnoletý, no... ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi zvlastny film... Az taky zvlastny, ze na nom nedokazem ocenit jeho skutocnu hodnotu, ktoru bezpochyby ma... Ale cakala som od toho naozaj viac, a to mam vacsinou skor tendenciu filmy podcenovat. Herecko-neherecke vykony a atmosfera na jednotku, ale aj napriek hlbke pribehu sa mi zdal prilis plytky... Kazdopadne tie individua, ktore vo filme vystupuju su snad z inej planety alebo im tam vsetkym komplet pridavaju do napoja ten spominany crank :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sázka na bezútěšné prostředí vyšla na jedničku a podpora přišla i od castingu, kde se našlo pár opravdu hnusných typů. V tomto případě ani nebylo potřeba se nějak párat se scénářem. Stačila jen story o holce, co se snaží za každou cenu najít otce. Lawrencka dobrý, ale její výkon mi zase nepřišel natolik vynikající, aby se o něm nějak víc mluvilo. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabá, tuctová drámička, ktorá nemá veľa čo ponúknuť. Jediné, čo stojí za zmienku sú exteriéry a obraz amerických buranov, ktorí miestami dokážu navodiť akú-takú bezútešnú, depresívnejšiu atmosféru. Ani kamera a herecký výkon J. Lawrence neboli zlé. To je však všetko. Dejová linka je nudná, nezáživná, veľa scénok je zbytočných, alebo sa vlečú ako jeden veľký, nudný sopeľ z nosa. Nosná téma bola spracovaná veľmi povrchne. Slabučký priemer. 50/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z nejméně vydělávajících filmů, který kdy byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší film. (-bad-mad-wolf-)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama