Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silný příběh vygradovaný (nikoliv pomocí krav) až k hodně netradičnímu a drsnému finále bez akce. Buranský klobouk dolů před touhle stránkou filmu a ústřední dvojicí Lawrence + Hawkes. Problém je, že i s nikterak předlouhou stopáží se cestou trochu moc kodrcáme, zakopáváme a vlečeme. Určitě bylo záměrem být čistě syrový a nikoliv stylový, jenže v mnoha scénách se pak není čeho chytit. Leda za ruce. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Naruralistické nakoukání do redneckovské kultůry na obědnávku neslavnoj americkoj národu. Vidláci, vidláci everywhere. Všudypřítomná bezmoc, bezvýchodnost, perník, vařiči a ve vzduchu visící tíživé tajemství. Je to těžce depresivní asi jako Reeina matka. Mrazivé, atmosférické, pomalu plynoucí a syrové jako rare steak. Jennifer Lawrence je skvělá v roli 17leté holky v bezvýchodné situaci, která přichází o všechno se dvěma mladšími sourozenci na krku, pátrající po otci mezi podivnými a podivnějšími existencemi. Závěr je ale bohužel takový nijaký. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nuda! Americkej studenej prdelákov, spíš osada. Holka hledá tátu, aby nepřišla o barák. Táta vařil drogy, ostatní příbuzní jeli v podobným kšeftu. Prostředí nehostinný, lidi nesympatický, příběh rozvláčnej. Akorát mě zajímalo, jak to dopadne, ale stejně jsem poslední třetinu přetáčel. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh ** | hudba ** | humor - | akce - | napětí * | pustil bych si znovu * ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Neherecky-herecké drama demytizující americký venkov. Žádné veselé písničky a skotačení u táboráku, ale samá špína, bezmoc, všudypřítomný pesimismus a buranská individua. Winter's Bone však nezkrášluje a nedobarvuje realitu, jen ji ukazuje takovou, jaká (asi) doopravdy je. Na hodinu a půl ale obsahuje příliš plytký až nezajímavý příběh, který ostatně celkovou jinakost a odlišnou snímku od standardní produkce nemá šanci na celovečerním poli utáhnout. Nakonec se z filmu vyklube jen pocitová podívaná, která s vámi nepříjemně vydrží, ale jen do závěrečných titulků. P. S. Proč tam byla ta pasáž s veverkou? Snad další okaté napodobování artových filmů? 6/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Komorní a divné. Život, kterej jde mimo mě, hodnoty, který jdou z velký části mimo mě a scénář strukturou trochu na palici. Že bych měl pocit přítomnosti autentické sondy do nějaké subkultury se taky říct nedá. Cejtil jsem ale ostří a místně hutnou atmosféru, která se však často střídala s nudou. Oscarovou nominaci moc nechápu. Rogue je ale zbytečně zlá. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Film získal v roku 2010 Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale. [Zdroj: Artfilm] (imro)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno