Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Nádherná nezávislá odyssea, se zásadovými muži, smířlivými ženami a jednou holkou, co je "od hlavy k patě Dollyová" = nezávisle na okolí si jde za smutným cílem, kam ji dotlačili jiní a tím čeří v okolí vodu. Možná ne revoluční, ale díky tomu stoprocentně fungující realistické sociální drama. Jennifer Lawrence přeji mnoho úspěchů do budoucna, herečka je to vynikající. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi nelíbí jediná, ale pro mě zásadní věc - nedá vám žádné indicie proto, abyste si mohli alespoň domyslet, proč jsou věci tak, jak jsou. Nikdy se nedozvíte, proč matce hráblo nebo proč otec odešel… Beru, režisérka nám chtěla dát jistou volnost, abychom si mohli příběh vyložit podle sebe jenže… u takového filmu mi to přijde jako šlápnutí vedle. Tyto filmy rozděluju do dvou kategorií - dobré a špatné hádanky. Vysvětlím vám to na příkladu - znáte takové ty hádanky "je pět domů, v každém bydlí někdo jiný, každý dům má jinou barvu" a pak přijde dalších dvacet indicií a otázka zní: "Kdo má v domě psa?" Na první pohled se vám to zdá nesmyslné, ale když nad tím pár hodin strávíte, tak máte jistou možnost je vyřešit. Tomuhle já říkám skvělá hádanka a filmy v takovémhle stylu (např. Mulholland Drive) mě baví, i když tyto hádanky/filmy často nevyřeším. Nicméně Winter's Bone je příkladem špatné hádanky. Autor vám řekne jen "je pět domů, v každém bydlí někdo jiný, každý dům má jinou barvu. Ve kterém domě žije pes?“, aniž by řekl další indicie. A když vám autor nedá prostředky k tomu, abyste tu hádanku/film vyřešili, tak to je špatně a vás to přestane bavit. Stejně jako mě tenhle film. Ale abych nebyl tak kritický, oceňuju tři věci - Jennifer Lawrence, o které doufám ještě uslyšíme, Sheryl Lee, kterou jsem po dlouhé době viděl ve filmu a fakt, že nějakou tu atmosféru (hlavně ze začátku) tenhle film má. Jsem zvědavý, jak se hodnocení změní po Oscarech, kde si film určitě urve nějaké nominace… Pro mě je Winter's Bone obdobou loňského snímku Precious, akorát s tím rozdílem, že Precious s vámi jedná alespoň na rovinu… 40 %. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabá, tuctová drámička, ktorá nemá veľa čo ponúknuť. Jediné, čo stojí za zmienku sú exteriéry a obraz amerických buranov, ktorí miestami dokážu navodiť akú-takú bezútešnú, depresívnejšiu atmosféru. Ani kamera a herecký výkon J. Lawrence neboli zlé. To je však všetko. Dejová linka je nudná, nezáživná, veľa scénok je zbytočných, alebo sa vlečú ako jeden veľký, nudný sopeľ z nosa. Nosná téma bola spracovaná veľmi povrchne. Slabučký priemer. 50/100 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Když se Winter's Bone objevil v nominacích na Oscary a začal jsem číst příspěvky typu co tam dělá apod., říkal jsem si, že by to stejně nemusel být tak špatný film a za něco být nominovaný musí. Po shlédnutí říkám: JE to špatný film (pro mě) a NECHÁPU za co dostal nominace. Když se totiž vyloženě těšíte až film skončí, nic Vás nezaujme a ani Vás v podstatě nezajímá jak film dopadne, tak prostě není něco v pořádku. Tohle mně tedy nesedlo vůbec. Nuda, nuda, nuda. Přesto jsou i zastánci tohoto filmu, avšak jediný, co za něco stálo byla Jennifer Lawrence, která předvedla docela dobrý výkon, ovšem v tomhle nijakém filmu nevynikla, tudíž se spíš těším na další filmy, kde bude hrát. Prostě se mi to nelíbilo a to vůbec. Kliknout na imdb a vidět hodnocení 73% (a Metascore dokonce 90%!!) a tučný nápis "Nominated for 4 Oscars", to je podle mě v tomto případě velký omyl... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mezi horkými oscarovými kandidáty nebo technicky nabušenými blockbustery se každoročně objeví titul, který svým komorním pojetím nejde nikomu na ruku a dává vyniknout hereckým výkonům. Vždycky stojí spíš jen statisíce dolarů, před prestižními oceněními objede nejrůznější festivaly a sbírá ceny poroty a uznání jak na běžícím páse a obecně je považovaný za černého koně oscarového ceremoniálu, i když každý ví, že do cíle nikdy nedocválá. U Winter´s Bone ale není tak úplně jasné, proč se v takové společnosti vůbec nachází. Je poměrně tísnivou kritikou nehostinného amerického venkova. Obyčejní hrdinové v syrovém podání působí v prvních desítkách minut fajn, ale jen do té doby, než vyjde nadobro najevo, že jim jednoduše chybí pevnější příběh. Hlavní hrdinka (aktuálně po právu v kurzu Jennifer Lawrence) tu bloumá s nasraným výrazem po polorozpadlých chatrčích, všude dostává stejných odpovědí od lidí, kteří se většinou živí domácí výrobou drog a jsou to dost často agresivní hovada. Postavy se objevují a mizí bez nějakého významnějšího opodstatnění, filmu chybí silné scény (maximálně nakládačka v garáži) a nebýt strýce hlavní hrdinky, děj by se snad ani nikam nepohnul. Postava skutečně výborného Johna Hawkese naštěstí dostává záhy víc prostoru a dokáže se opřít o jakýs takýs uvěřitelný základ. Nevzrušivé drama, které si ale pozornost během nějakého chladného večera zaslouží. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)
  • Jeden z nejméně vydělávajících filmů, který kdy byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama