Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle se nepovedlo, Pohl v podstatě opakuje pořád ty samé scénky a vtípky v ruzných variacích, 58 minut je zkrátka příliš. Předchozí Život není krásný se odvíjel mnohem dynamičtějí a byl prošpikován ostřejším humorem, který zde trochu chybí. Avšak Lipton přeci jen zabil. :) 5/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si Jehovovu pomstu a došlo by mi, že jde o amatérský film i bez těch závorek. Chvílemi už toho bylo až moc (myslím tím tu neprofesionalitu), ale navzdory tomu jsem se po většinu času dobře bavil. Obsazení hlavního hrdiny bylo dokonalé, Rostislav Neidhardt mě přesvědčil o tom, že bych na něj i jeho časopisy mohl opravdu někde narazit. Ve výsledku to tedy byla sranda, ale leccos by se dalo zlepšit, proto jen ten mírný nadprůměr. ()

Reklama

Askaneli 

všechny recenze uživatele

Strhující společenské drama s nečekaným vyvrcholením (doslova). V tomto snímku sledujeme morálně a nábožensky uvědomělého mladíka Robina Krále, jehož víra v Jehovovo učení a dogmatické představy se tragicky střetávají s realitou všedních dnů. Jeho duše i fyzické tělo jsou mučeny útoky, pohrdáním a posměšky jeho okolí, ve kterém jsou mu oporou pouze stejně smýšlející jedinci z jeho církevní organizace. Postupný degres Robinovy osobnosti vyvrcholí setkáním s Bohem, jenž mu svou přímočarostí a skvělostí, jež je vyhrazena pouze vyšším entitám, vysvětlí smysl bytí. Robin pak končí v náručí milované osoby. Jinak řečeno, sledujeme výseč z banálního života jehovistickýho pošuka. Ten se na svý cestě střetává s různými protivenstvími. Lidi se z něj dělají prdel, mlátí ho, okrádají ho. Zlomem je nevyžádaná penetrace ústní dutiny specifickou částí pohlavního ústrojí postaršího řiťopicha. O další facerape se postará vlasatej maník, kterej je něco jako sekční šéf základní územní jednotky jehovistickejch pošahanců. Jehovistickej pošuk ztrácí víru. Ale pak si šlehne dávku krokodýla a setká se se svým stvořitelem v podání vyloženě éterickýho břichatýho alkáče. Ten ho duševně nakopne a jehovistickej pošuk od základů přehodnotí svou mrzkou existenci. Hlavní hrdina je výborně ztvárněný ubohý a opovrženíhodný tragéd a celý film oplývá notnou dávkou satiry a černého humoru. Takže se mně to jako líbilo, no. ()

web-dat 

všechny recenze uživatele

Když srovnám tento počin (Jehovova pomsta) s (Gorilou - příběh opičí http://www.csfd.cz/film/278615-gorila-pribeh-opici/# ) je to opravdu rapidní rozdíl. Pojetí humoru je geometriálně odlišný. Ano najdou se i zde nějaké vtipné hlášky, ale film celkově působí velmi nejednotně. Nedá se říct že by Jehovova pomsta byl úplný odpad, protože se najde pár vtipných scén, ale .... vic než 1 hvězdičku tomu dát nemůžu. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se ti povedlo Marty... bavil jsem se v kině jak malej fracek. Je vidět, že už to bylo pojato mnohem víc profesionálnějc než předchozí díla. Dobrej střih a herecký výkony v čele s Rosťou Neidhardtem. Humor byl i mnohem inteligentnější. Upřímně jsem nečekal, že mě to bude až takhle bavit. Díky! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Interiér sálu království svědků Jehovových se natáčel v kostele sboru Českobratrské církve evangelické v Rumburku. (Tisbejsky)
  • Zhruba v polovině filmu, když si Robin sedá vedle paní Posseltové, můžeme v obrazu za nimi vidět obrys kameramana. (ČSFD)
  • Ve snímku se objevil i režisér Martin Pohl, a to ve scéně, kdy Robin přijde do baru na jedno pivo, jako osoba s tričkem s nápisem „Legalize Heroin“. (skinny9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno