Reklama

Reklama

Dvojitý čas

  • Česko Dvojitá hodina (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vdovec Guido a osamělá Sonia se právě seznámili. Sonia je pokojskou v hotelu a Guido, bývalý policista, pracuje nyní jako hlídač luxusní vily. Vědí o sobě docela málo, ale je jasné, že jsou k sobě vzájemně přitahováni. Guido zve Soniu na návštěvu do vily, kde s ní chce strávit hezký večer. Náhle jsou však překvapeni zloději a Guido umírá. Sonia vyvázne se zraněním, ale z útoku si nic nepamatuje. Je opět sama, trápí se kvůli smrti muže, kterého téměř neznala a s nímž se stále, proti vší logice, vídá. Přišla snad o rozum? Nebo dostala druhou šanci? Temná hra s žánry umně kombinuje film noir, thriller, love story i psychologický horor. To důležité se ve filmu odehrává až po první půlhodině, kdy začne docházet k nepochopitelným událostem a nečekaným zvratům. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - HORIZONS - Horizonty (La doppia ora / THE DOUBLE HOUR / Dvojitá hodina) - Asi to nebylo nic převratného když se po roce ani podle traileru nemůžu rozpomenout o čem to bylo ... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku naprosto standardní drama, které ale povyšuje fakt, že je z Itálie. To jsem si vlastně říkal, že v jejich případě je to spíš nadstandard. Pak se ale začnou dít divy. Hlavní představitelka protočí kolotoč bláznivých událostí a celý film ztratí tajuplnou atmosféru a stane se z toho velkokýč prvního stupně. Nemám rád slovo kýč, ale tady to snad ani jinak nejde. Musel jsem nad tím filmem přemýšlet jestli je debil ten tvůrce nebo jestli dělá tvůrce debila z diváka, protože takovéhle zvraty se opravdu těžké snáší. No a po tom nejhorším zvratu už to jde do kytek a nezachrání to ani hodně slušná hlavní představitelka. ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Pomalu vás to pohltí a nudit vás to nebude. Hra se žánry je vydařená a opravdu tam najdete všelicos. Ale pořád to na mě dělá dojem, že jsem sledoval jen nějaký TV film, na kterém se někdo chtěl naučit co nejvíce technik. Navíc nemůžete čekat žádný velkolepý závěr a tak se při závěrečných titulcích budete tvářit jako zádumčivý Chuck Norris. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Být spokojený znamená v případě Dvojitého času naladit se na správný žánr. Mnohem víc než jako thriller funguje jako milostný příběh a psychologické drama, kde jeden z aktérů řeší dilema mezi citem a rozumem, kdežto ten druhý výběr ze dvou partnerů, kteří jsou náhle k mání. Celkový dojem: 70 %. Zdaleka ne vždy dokáže racionální rozbor situace zvítězit nad lidskou vášní a sentimentem. Čtvrtou hvězdičku přidávám za zajímavou a neokoukanou Kseniji Rappaport. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ten film dlouho vypadá zajímavěji, než jaký doopravdy je. Bohužel, po jednom scenáristickém veletoči se z toho stává obyčejné klišovité kriminální drama o jedné zřejmě naprosto geniální loupeži, pro jejíž skutečnou přípravu by byla potřeba křišťálová koule. Ksenija Rappaport to sice všechno spolehlivě táhne, ale jakmile si začnu připadat, že ze mě dělá někdo blbce, tak z toho prostě moc nejásám. Škoda, potenciál tu byl... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Herečka ruského původu Ksenia Rappoportová i představitel Guida Filippo Timi byli oceněni za svůj výkon na MFF v Benátkách, odkud si snímek odnesl i cenu za nejlepší italský film. [MFF Karlovy Vary] (POMO)

Reklama

Reklama