Reklama

Reklama

Recenze (5)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek ideální pro příznivce konspiračních teorií. Když se sejdou dva přátelé jež bývali kamarády na vysoké, dojde k atentátu na premiéra a jeden z nich se od toho druhé dozvídá, že ho tam přivedl na nařízení jistých lidí. Následně je manipulačně označen za atentátníka a začíná útěk nejen před policií a vyvstává otázka, jak z toho maléru ven, proč a kdo za tím vším vlastně stojí... Ke snímku mne přivedla má oblíbenkyně Yuko a jinak nelituji – ač je celé to drama podáno s jistou dávkou někdy až trochu prdlého humoru, kouká se na to hezky a vede to k mnohým zamyšlením. Všechno je totiž jen o image... ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze scenar pripomene hodne kotrmelcu v rade pres celou telocvicnu a ne vzdy dobre zvladlych. Uz jenom diky tomuto jde o velmi nedokonale dilko, ale musim poznamenat, ze experimentovani se zanry na me docela zabralo. Naopak jista nekonzistentnost dodala filmu svym zpusobem obcerstvujici dojem. Nakamura a jeho parta rozehrana (spolupracuje skoro v kazdem svem filmu - skoro se stejnymi herci) me rozhodne opet pobavila a ti vice erudovani kolegove odpusti : i dojala. Skvele obsazeny Masato Sakai a samozrejme take Yuko Takeuchi. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Klon "Fish Story" a "Uprchlíka" na jednu stranu fascinuje účelným spojením dvou potencionálně protichůdných žánrů, ale současně vyznívá jako dílo na objednávku, které příliš vykalkulovaně doluje z diváků emoce. Film je tak příliš precizní, až je vůči divákům vyděračský. Snaha spájet dohromady rozdílné dějové line je tak vetchá, že si musí vypomáhat elementem deus ex machina (postava sériového vraha), aby vůbec vyvolávala zdání soudržnosti. Dílo jehož jedinou vnitřní logikou je vnucování dobrého pocitu divákům. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Yoshihiro Nakamura pokracuje v svojom uspesnom tazeni vo vytvarani velmi kvalitnych a divacky atraktivnych filmov. Po jemne krimi diptychu z nemocnicneho prostredia "General Rouge" a vynikajucou variaciou temy "katastrofy planety Zem" Fish story prichadza z dalsim filmom, ktory na znamom pribehu spolahlivo a ucinne bori divacke ocakavania. Oblubeny Hitchcockov "maly muz vhrnuty do viru velkych konspiracnych udalosti, v ktorych musi na uteku dokazat svoju nevinu" vytvara odzbrojujuco vtipnu kolaz pitoresknych momentov, skrz-naskrz s nezamenitelnym japonskym feelingom. Situcie, ktore by v Hollywoode vacsinou koncili explozivnymi akcnymi scenami nahradza vyborne pointovanymi malymi scenami, ktore su plne ludske a preto aj ovela viac uveritelne. Skoda len toho nadstavovaneho zaveru, ktory je zbytocne doslovny a tak trochu vybocuje z celkovej koncepcie rozpravania. 90% [EFM 2010] ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama