Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická okultistická pohádka/horror, zdatně pracující s vlastními(hlavně finančními)limity. Vpašování reálných historických postav(většinou velmi slušně zahraných) do zcela fantaskního příběhu funguje jako příjemné ozvláštnění.. Triky jsou na slušné úrovni(v rámci možností) a občasně výraznější "televiznost" výsledku zase až tolik neškodí... Jde o první díl(1/2), který spíše otevírá příběh, představuje postavy a mythologii. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se Aleister Crowley a jsem vaším obdivovatelem." … je sice stěží uvěřitelné, že by uznávaný okultista něco takového pronesl..(Crowley ze záhrobí varovně zvedá prst - měj se na pozoru Alemáne). A pohrávání si s historickými fakty, také zasluhuje určitou dávku respektu - ještě že byl Bram Stoker otevřený nevšedním zážitkům. Ale navzdory těmto skutečnostem se mi jeví La Herencia Valdemar jako solidně našlápnuté mysteriózno.. s pozvánkou do mnohem rafinovanějšího levelu. H.P. Lovecraft se mi nedávno zmiňoval, jak mu přímo vnutili jeden VIP lupen a byli natolik neodbytní, že nakonec účast přislíbil a prohlásil >Budu tam a nepřijdu sám< …tak se mám na co těšit. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Značná inšpirácia H.P. Lovecraftom. __ Aj keď hodnotím "iba" tromi hviezdami, môžem vás uistiť, že sa mi La Herencia Valdemar veľmi páčil. Predsa len Bram Stoker (mrk), Aleister Crowley (mrk mrk) a Absinth (mrk mrk mrk)? To je vražedne zaujímavá kombinácia! Film vlastní pomerne kvalitnú atmosféru a hlavne.. ako raz povedal jeden užívateľ. "Člověk je vděčný za každou adaptaci, že? I třeba za nepovedenou, hlavně když v ní bude něco z H.P.L. Stejně to mám se Stephenem Kingem - filmy podle něho se málokdy povedou, ale i tak mě zajímá každý nový." Takže asi len toľko k tomu. Som pekelne zvedavý ako sa "predstaví" ďalšia časť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Cítil som, že to až taká sláva nebude a veru ani nebola. Je to strašne ukecané, nudné a bez dramatických momentov, hádam len okrem konca. Aspoň ten za niečo stál, tých niekoľko posledných minút bolo dobre využitých. Ten obrad a všetko čo sa dialo po nom bolo vynikajúco temne i s tým oživením Voldemorta. Ten sa vydaril, len škoda, že neprišiel aspoň o hodinu skôr. Mohlo to vyzerať oveľa svižnejšie , zaujímavejšie a hádam i krvavejšie. Ale nestalo sa tak. Myslel som, že tu bude aspoň veľa atmosféry, ale veľmi som sa mýlil, tej tu bolo pomenej. Idem na dvojku i keď sa mi do toho už nejako nechce ísť. Slabé 3*. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)

Reklama

Reklama