Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ JESKYNĚ? ,,TADY DOLE MI TO VŠECHNO DÁVÁ SMYSL“..... /// ....a Frank leze do průrvy, která je široká jako ucho jehly. JESKYNĚ JAKO KATEDRÁLA – slyšíte tu vznešenost? Přivádí vás to k orgasmu? Ne? Třeba pomůže, když někdo zemře! Se stoupající vodou nabírá film na zajímavosti. Kreténský chování nesere jen Franka, jenž je skutečnej vůdce, kterej ví jak přežít (a jeho hra ,,na Boha“ mi vyhovuje), ale i mě. Když má někdo chcípnout, tak mu to řekne (nebo to udělá...). Voda je svině a ne každej hold dokáže zachovat při řešení prekérek rozvahu. Film v němž hraje prim prostorovej zvuk, jeskyňka a její otvory, voda + VODA a kterej nepohřbívá ani tak debilní chování (několika) lidí, jako pološílenej scénárista, kterej nechal napsat závěr své 3leté dítě. (Možná mu je víc....) 2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju rychlokurz potápění. 2.) NE! Po mrtvole si neoprén neoblíknu! 3.) Jsem známej topič....ve vodě....lidí. 4.) Pochopím, proč lidi před odjezdem na Macochu chodí k holiči. 5.) Zjistím, že svýho tátu nejlíp poznám v jeskyni. (Nezapomeň se ostříhat). /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý pod čo sa to Cameron podpísal a hlavne či budem taký zhnusený ako väčšina užívateľov. Výnimočne plávem proti prúdu, lebo sa mi zdá , že som videl iný film. Súhlasím, že scenár nieje žiadna sláva, ale čo iné ako hľadať cestu von zo zatopenej jaskyne by ste chceli? Skúsený jaskiniar R. Roxburg mi počas celého filmu pripomínal herca S.Skarsgarda. Neviem prečo zhadzovať celý film len preto, že v úvode vzdáva poctu Coppolovej Apocalypse, čí klišovitej otcovsko-synovskej scéne tesne pred záverom. Mne sa film veľmi pozdáva a hlavne mi pripadá napínavý a to aj napriek tomu , že vieme ako to skončí. Scéna s vlasmi nemala chybu, rovnako ako všetky scény pod vodou. Poniektorých možno zaujme japonský tank...Po technickej stránke je film skvelo zvládnutý a 3D mi vôbec nechýba.Všetka snaha o prežitie, šetrenie svetlom, jedlom, prístrojmi, všetky reči o tom ako pod vodou nespanikáriť mi pripadali zaujímavé aj preto, že ja sám by som sa rád brodil takýmto miestom. Už keď sme pri téme trápnych scenárov...Pokiaľ viem, Cameron nikdy nemal v rukách nejaký originálny a premakaný scenár, no napriek tomu je " King of the world". Ak sa vám páčil Cameronov Abyss, tak to toho určite choďte a neberte do úvahy nízke hodnotenia niektorých "top" uživateľov. 80%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film je inspirován skutečnou událostí. Odehrává se v Esa Ala ( Matka všech jeskyní ) na Papua Nová Guinea. Po docela nádherných leteckých záběrech přírody a povedenou hudbou se děj filmu přesouvá pod zem. Zajímavost - Jeden z jeskyňářů George má na sobě tričko skupiny Ramones s nápisem Deedee, Tommy, Johnny a Joey. Jedná se o oficiální vlajku skupiny. Orlice zde má v levém pařátu basebalovou pálku místo šípů. Na zádech pak má nápis Hey ho, let's go.......... CITÁT - Co by se mohlo stát, při potápění ? Ve 28 minutě jsem byl trochu v šoku - POZOR MOŽNÝ SPOILER - Nějak jsem nechápal, jak navrhnul střídání se o kyslíkovou masku a při tom nikam nemůžou plavat, to je počin profesionála ? KONEC SPOILERU. Od této scény jsem nějak začal tápat - jsou to vůbec profíci, nebo jen banda hlupáků ? Další příklad : Všichni obviňují Franka že údajně jde tvrdě za svým snem, ale pak záhy zjišťujeme, že je za to placenej od stejnýho šílence. Tak kdo tady jde tvrdě za svým snem ? Ve filmu je moc obviňování a já pak ztrácím výběr postavy, které bych měl fandit. Nějak se mi to přestává líbit. Další zmatky - vědí, že přichází bouře a přesto riskují - ( Že přestane fungovat vysílačka je snad každému jasné ). Film podle skutečných událostí, ale kdyby se hlavní aktéři alespoň z poloviny chovali tak, na co si hrajou, nemuselo ta dopadnout tak jak to dopadlo. Je to jejich boj a oni si ho navodili sami, k jejich osudu jsem chladný. Je tam samozřejmě víc blbostí, které provedou, ale nebudu je rozepisovat, soudný člověk si je tam najde ( viz třeba odmítnutí neoprénu ). Když připočtu naprosto nesmyslné dialogy a chování, tak krom nádherného prostředí a hudby mě na filmu nic nezaujalo. Ale zase na druhou stranu si povídám, že od tvůrců Avatara jsem vlastně ani moc čekat neměl. Film je věnován památce Wesley C. Skilese. Ve filmu zazní Rabaul Taun od Junior Kokoratts a Maipope od Tusiti Roots. Hudba - David Hirschfelder. Kamera - Jules O'Loughlin. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvních komentářích, které byly převážně negativní, jsem byl připraven na vše. Ale s možností, že se mi to bude i líbit, jsem moc nekalkuloval. Takhle, co si budem povídat, Sanctum není nijak geniální, má to chabý scénář, předvídatelný děj a někteří herci by snad neměli ani moc hrát (nebo by měli alespoň navštívit hodiny herectví - např. mladý Rhys). Ale jsou tu skvěle scenérie, nádherná příroda a ty podvodní záběry… Zkrátka, tohle není žádné veledílo, ale ani jim nechce být. V konkurenci s Jeskyní ale musím trochu přitlačit, protože tohle se mi líbilo o něco víc (a ne, ten většinou zmiňovaný Pád do tmy jsem neviděl.) Vidím to na takových 70 % s tím, že tohle pro mě bylo poměrně slušné překvapení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Mně osobně se film velmi líbil (viděl jsem BLUE RAY) ne 3D verzi (možná že je to tak lepší :-) kvůli možným klaustrofobickým záchvatům. Řada zde komentujících zde popisuje snímek jako nudný, či bez nápadu s jeskyní kde jsou jen šutry a voda... A co by tam ještě mělo být? Lochneska? Já osobně považuji veškeré speleology za šílence. Tito cvoci (v dobrém míněno) se ještě dělí na další podskupinu. Těch co lezou do všemožných děr a za pomocí skob a lan objevují podzemní zapomenutá království tmy a krápníků, a těch co když slezou někam dolů na dno k podzemním tůním si nasadí kyslíkovou bombu na záda, masku na obličej a plavou podzemní laguny prozkoumat. Nepatřím k ani jedné ze skupin (nemám rád ani výšky, ani stísněné prostory), každopádně ta druhá skupina je skutečně o šílencích. Jeskyní ponory jsou nesmírně nebezpečné. Může dojít k řadě událostí, rozvíření sedimentů, ztrátě orientace, závada na přístroji, závalu atd...Nemluvě většinou o velmi nízké teplotě podzemních vod... Tenhle film je přesně o takovéhle partě, která jednu nebrobádanou jeskyni mapuje. Vzhledem k tajfunu na povrchu dojde k zaplavení a zhroucení výstupní šachty a tak se skupinka jen s tím co má vydává podzemním bludištěm hledat druhý únikový východ. Navíc je komplex jeskyní zaplavován vodou z povrchu a tak nemají moc času na hledání možných tras. Je pravdou, že konec trochu sklouzne z dobře nastaveného začátku, ale i tak jsem s chvěním sledoval vývoj filmu. Mně osobně se to moc líbilo a dávám 4 * * * * ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Film je věnován památce Wesleyho C. Skilese, podvodního kameramana a jeskyňáře, který zemřel 21. července roku 2010. (Terva)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama