Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrný drámo-survival v pěkných prostorách komplexu jeskyní. Žádné zvláštní a novátorské zážitky tu diváka nečekají a herecké výkony film trošku táhnou dolů, hlavně Gruffudd je fakt otravný (nenávidím ho už od Fantastic 4). Nicméně občas se tu něco děje a naopak Richard Roxburgh si to celkem dává. Celkově pár "poměrně-cool-momentů-co-nechci-nikdy-zažít" tu je a jen mě tento snímek utvrdil v tom, že takové úzké prostory nejsou nic pro mě. Navíc, když jsou ještě mnohdy pod vodou. A v neposlední řadě mnohdy ještě bez světla ve tmě. Haha, kdo by tam lezl dobrovolně? 5/10! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jeskyňáři uvíznou při bouřce v jeskyni a jediná šance je najít alternativní východ. Přežijí? Místy mi vadilo chování neadekvádní situaci - někdo se choval naivně, jako by se ani nechtěl zachránit, někdo to zase až moc přeháněl. # příběh 5 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele

Téměř odpadová mizernost. Nebýt toho, že pod filmem je jako producent podepsán Cameron, neštěkne po Sanctumu ani pes. Je tu všechno špatně - nulová atmosféra, naprosto katastrofální herecké výkony, ultradementní dialogy (debilnější dialogy byli za poslední dobu snad je v Posledním Vládci větru), nepovedeně natočené podvodní scény, primitivní příběh. Sanctum je jednoznačně to nejhorší, co jsem z nových filmů za posledních pár měsíců viděl. Slabá 1* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Až na pekné vizuály, úchvatnú prírodu, kryštálovo čistú vodu a klaustrofobické prostredie jaskyne je to bohužiaľ len veľmi predvídateľný príbeh. V záležitostiach boja o prežitie je síce trochu drsnejší, než sme zvyknutí, ale v rámci žánru "survival" stále nemá veľmi čím prekvapiť. Navyše úvodná predstavovačka bola taká dlhá, až som sa začínala nudiť. Našťastie sa po nej tempo zvýšilo. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu o hodně víc. Tohle je film určený jen horolezcům a průzkumníkům, protože na mě to neudělalo dojem. Chování uvězněných jeskyňářů mi občas připadalo směšné a hloupé. Smrt každých 10 minut mě taky moc nebere. Ioan Gruffudd se sem vůbec nehodil a ta jeho postava zde byla hodně trapná. Začátek naprosto nudný, pak jsem se trochu chytl, no prostě průšvih. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)
  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)
  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama