Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič so survivalu som tu skoro nepociťoval, dokonca by som povedal, že aj tretia sezóna Survivoru je napínavejšia a to tam polovica odstúpila dobrovoľne, lebo jedného bolel malíček, druhý mal žlté v uchu a iná zabudla, že ona tam ani nechcela byť. Boj o život v jaskyni nakoniec vyšiel podobne, veľa vzdávania sa, veľa podvodov a to nielen preto, že sa to odohrávalo pod vodou, málo boja a veľa pátosu, no a nakoniec z toho bola taká jaskynná eutanázia. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Urážka jména James Cameron, jehož asistentka mu zřejmě musela na pracovní stůl položit chybný scénář. Jinak si to vysvětlit nedokážu. To, že ji James následně shodil do Propasti, převrhl na ní akvárko s hladovými Piraněmi (za které se toho času slušně styděl) a to, co zbylo, předhodil Vetřelcům, už nechejme stranou. Kdo ví, kolik stránek scénář vůbec měl. Skupina jeskyňářů/potápěčů/horolezců/dobrodruhů/snílků/milionářů/začátečníků/debilů se pokouší zmapovat zřejmě největší neprobádaný jeskynní systém na světě. Jenže nahoře si příroda zachtěla své, jeskyně se plní vodou a naděje s každým novým přitečeným hektolitrem rychle klesá. Parta nejprve plácá nesmysly, hledá cestu ven a postupně přichází o své méně zajímavé kolegy. Bohužel nezajímaví jsou prakticky všichni, a jakmile začnou řešit osobní bolístky, do sedačky začneme zlostí vyřezávat kosočtverec. Scénář tak zřejmě musel vytvořit nějaký hodně poruchový počítačový program z roku 1997, který na klasický survival thriller nabalil už stokrát řešené problémy otravných postav. Vše navíc korunují neuvěřitelně jalové herecké výkony (asi nejvíc děsí Ioan Gruffudd a Rhys Wakefield). PS: Zub divočáka si nicméně hnedka dávám kolem krku!! ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jeskyňáři uvíznou při bouřce v jeskyni a jediná šance je najít alternativní východ. Přežijí? Místy mi vadilo chování neadekvádní situaci - někdo se choval naivně, jako by se ani nechtěl zachránit, někdo to zase až moc přeháněl. # příběh 5 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to možná může působit trochu jako béčko, ale potom se to neuvěřitelně rozjede a divák sleduje napínavej boj o přežití, kterej se obešel bez zombíků, zmutovanejch psů a pětimetrovejch žížal. Takovejch filmů jako tenhle už moc není a to je hodně nedoceněný. Film dokáže držet tempo a napětí až do konce. Výborná podívaná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vydal jsem se spolu s expedicí do neprobádaných jeskynních oblastí v Nové Guinei a byl to docela intenzivní zážitek. Výprava se totiž rázem změnila v dramatický boj o holé životy poté, co zasáhly přírodní živly, a jeskynní komplex se stal pro účastníky mise vězením, z kterého je najít cestu ven pořádná fuška. Celé je to natočeno podle skutečných událostí a není to moc předvídatelně pojato. Pod svá producentská křídla si projekt vzal slovutný James Cameron. A když hlavní roli hraje voda a potápěči, tak kdo jiný by měl mít dozor než právě on. V rolích členů výpravy nenajdeme žádné megahvězdy, které by spolkly většinu rozpočtu, ale solidně hrající herce, z nichž trojice Richard Roxburgh, Rhys Wakefield a Ioan Gruffudd dávají o sobě vědět. Největší pozornost na sebe strhává asi Roxburgh, který na všechny většinu filmu řve nebo rozdává rozumy, a když už není jednomu z členů pomoci, tak ho jednoduše utopí. Jeho vztah se synem, který je také v expedici, není zrovna nejlepší, přesto v druhé polovině filmu utvoří perfektní tandem. Natáčení bylo jistě fyzicky náročné a při potápění a zdolávání kolmých stěn si herci, kteří se nenechávali zastupovat kaskadéry (nebo to nebylo vůbec poznat), sáhli na dno fyzických sil. Tohle intenzivní vyčerpání a beznaděj se výborně postupně přenesla i na mě jako diváka. A když se někdo topil, docházel kyslík nebo se zachytili dívce vlasy do lana, tak to zasáhlo bezchybně nervovou soustavu. Napětí, občas patetické proslovy a postupná ztráta členů expedice spolu s perfektně nasnímanými záběry z jeskynního potápění tvoří drama, které tady dlouho nebylo a mně se líbilo. Naštěstí se nekonal žádný Pád do tmy. 100% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama