Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

kinej 

všechny recenze uživatele

Sanctum sice není žádné nezapomenutelné dílo, ale na druhou stranu se tento film ani netváří, že by měl být něčím jiným než pohou akční zábavou. A v tomto směru film, až zase tak úplně nestrádá. Naopak, vzhledem k tomu, že úhlavním nepřítelem dobrodruhů je jeskyně, daří se Alisterovi Griersonovi držet slušné tempo a nenudit. A nepotřebuje k tomu ani exploze či zbraně- Jasně, se zápletkou ani s rozepisováním postav se nikdo moc nepáral a dialogy jsou místy legrační, ale tvůrcům se občas zadaří hodit na diváka klaustrofobickou deku stísněnosti. Že je pro někoho film zklamáním kvůli jménu Jamese Camerona mi přijde podivné, informaci typu „od producentů…“ považuji za marketingový šum, který jsem se naučil úplně filtrovat, a který pro mě nemá zcela žádnou vypovídající hodnotu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu říct, že je to kravina, nebo filmařský omyl, protože jsem se nenudil, ale na druhou stranu se nejedná o žádné veledílo. Napětí funguje, herci v pohodě, předvídatelné a laciné smrti + nějaké to debilní chování postav standard, ovšem prostředí výborné a šlo by z toho vycucat víc. Když poohlédnu na fakt, že v tom má prsty Cameron, tak je to slabší. Neurazí, nenadchne, bez nudy dívatelné, ale na druhou stranu prázdné a nenápadné s lehce naivním koncem a bez silnější scény, kterou si divák zapamatuje. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Je jasné, čo musíte v takomto filme očakávať. Vždy tam bude nejaký mladý kokotek, ktorý sa bude hrať na hrdinu. Tu sme mali Josha, brutálneho rokklajmera, ktorý prejde transformáciou a stane sa z neho nakoniec celkom v pohode sympaťák.Potom tam musí byť nejaká ženská, z pravidla tehotná, alebo taká, ktorú zobral jej prachatý boyfriend na trip, aby holka zakúsila čo to a to, že nemá žiadnu ikspíriens , na to sral pes, bo sú tam frajeri, ktorí sa postarajú. Potom tam musí byť niekto, komu jebne v palici pod tlakom ( nie tým, čo je pod vodou ) a kopec blbostí. ( Akosi som nepobral ten fakt, že borec džampne do diery kurva, ja neviem, 300- 400 metrov hlbokej voľným pádom a potom si otvorí padák, zatiaľ čo iní zľanujú s lanami, ktoré sú až po zem ! Ako, kde na svete sa vyrábajú laná 300vky, 400vky ??! ) No a nakoniec nesmiem zabudnúť na ruky. Uchopené ruky za predlaktia a pohľad z očí do očí hovoriaci : "Díkes kámoš, bez teba by som bol fpiči! Nikdy ti to nezabudnem a vždy budem práve tam, kde ma budeš najviac potrebovať! " Ale 3D v kine a ten záver podfarbený namakanou muzičkou, to sa teda musí nechať a tie tri hviezdičky si to v klídku zaslúži. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že James Cameron ako producent sa tomu asi moc nevenoval (okrem 3Dčka).Nečakal som žiadny zázrak, ale nečakal som ani tak strašný film.Celý film je vlastne dosť nepriehľadný, tmavý s otrasnými hercami (akurát len Roxburgh za niečo stál, alebo sa aspoň snažil).Jediné plus je asi to atmosféra a celkové to napätie, ktoré tam skratka je.A ešte ta hudba, ktorá nieje zas až tak strašná, ale ten scenár je otrasný. 50% - 2* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu o hodně víc. Tohle je film určený jen horolezcům a průzkumníkům, protože na mě to neudělalo dojem. Chování uvězněných jeskyňářů mi občas připadalo směšné a hloupé. Smrt každých 10 minut mě taky moc nebere. Ioan Gruffudd se sem vůbec nehodil a ta jeho postava zde byla hodně trapná. Začátek naprosto nudný, pak jsem se trochu chytl, no prostě průšvih. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • V jednom momente Richard Roxburgh požiadal umelecké oddelenie, či by mohli odľahčiť náklad, ktorý musí niesť počas väčšiny filmu. Nasledujúce ráno mu predložili balíček so zníženou hmotnosťou a povedali mu, že sa im podarilo ubrať 2 kg z celkovej hmotnosti. Roxborough sa potešil a spokojne niesol náklad, no neskôr vysvitlo, že mu zo záťaže neubrali vôbec nič. (Arsenal83)
  • Režisér Alister Grierson a kameraman Jules O'Loughlin nemali pred prácou na tomto filme žiadne skúsenosti s 3D. Naučili sa tak osvetľovať scény, využívať stereoskopický priestor a manipulovať s kamerami úplne od piky. (Arsenal83)
  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama