Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to možná může působit trochu jako béčko, ale potom se to neuvěřitelně rozjede a divák sleduje napínavej boj o přežití, kterej se obešel bez zombíků, zmutovanejch psů a pětimetrovejch žížal. Takovejch filmů jako tenhle už moc není a to je hodně nedoceněný. Film dokáže držet tempo a napětí až do konce. Výborná podívaná. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jeskyňáři uvíznou při bouřce v jeskyni a jediná šance je najít alternativní východ. Přežijí? Místy mi vadilo chování neadekvádní situaci - někdo se choval naivně, jako by se ani nechtěl zachránit, někdo to zase až moc přeháněl. # příběh 5 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tragické drama podle skutečné události o obří jeskyni, která se začne plnit vodou a není úniku. Ohromující a dechberoucí snímek podaný neuvěřitelnou formou. Film je neustále napínavý, děsivý a velmi dojemný. Podvodní scény vám berou dech ( doslova ) a říkáte si : Díkybohu, že tam nejsem! Téměř neznámý herci vůbec nevadí. Právě naopak. Hrají skvěle a naopak si myslím, že slavná herecká jména by tento film akorát zkazily. Velmi dojemný a smutný snímek sledující lidskou vůli, zbabělost, odvahu a statečnost. Velmi povedené! ( 79 procent ) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvních komentářích, které byly převážně negativní, jsem byl připraven na vše. Ale s možností, že se mi to bude i líbit, jsem moc nekalkuloval. Takhle, co si budem povídat, Sanctum není nijak geniální, má to chabý scénář, předvídatelný děj a někteří herci by snad neměli ani moc hrát (nebo by měli alespoň navštívit hodiny herectví - např. mladý Rhys). Ale jsou tu skvěle scenérie, nádherná příroda a ty podvodní záběry… Zkrátka, tohle není žádné veledílo, ale ani jim nechce být. V konkurenci s Jeskyní ale musím trochu přitlačit, protože tohle se mi líbilo o něco víc (a ne, ten většinou zmiňovaný Pád do tmy jsem neviděl.) Vidím to na takových 70 % s tím, že tohle pro mě bylo poměrně slušné překvapení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Málokdy napíšu že film má otřesné herce, ale tady to prostě beze zbytku platí. Syn Josh je neskutečné poleno a když už u nějakého filmu zjistíte, že jeden z nejlepších je Ioan Gruffudd, tak je něco špatně. Postavy se chovají přímo divně, co například dělala dole ta holka a proč ji prostě líp nepřesvědčili že si ten neopren vzít musí, že bez něj je prakticky mrtvá. Takhle ohrozila další členy. Takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Prostředí samo o sobě samozřejmě docílí toho, že nudit se je téměř vyloučeno. A každého z nás vždy nejvíc zajímá co se kdy posere a jak to kdo odskáče. 45% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • Ako kaskadérka a inštruktorka potápania v jaskyni pre hercov slúžila vo filme známa potápačka Agnes Milowka, ktorá nešťastnou zhodou okolností krátko po dokrútení tohto filmu zahynula 27. februára 2011 v Tank Cave neďaleko Tantanooly na juhovýchode Južnej Austrálie, keď jej v podobnej jaskyni došiel vzduch. (Arsenal83)
  • Richard Roxburgh, ktorý trénoval v potápačskom centre, aby sa pripravil na svoju rolu, tvrdil, že najťažšia vec na zvládnutie bol tzv. rebreather (trieda podvodných dýchacích prístrojov, ktoré recirkulujú dýchací plyn vydýchnutý potápačom), ktorý opísal ako „fantastický v teórii, no v skutočnom živote je to tortúra“. (Arsenal83)
  • Premiéra v Japonsku byla z původně plánovaného 22. dubna posunuta kvůli katastrofě způsobené zemětřesením a vlnou tsunami. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama