Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Sice Dante, ale zklamu Vás nejde o cool hláškujícího frajera s bílejma vlasama co je polodémon, kdepak jen shoda jmen. Takže tenhle Dante je čistej jak křišťál a vrací se domů ze svaté války. Dorazí domů a tam jsou všichni taky doražení a lebeděj si ve vlastní krvi. Jeho vyvolená mu dodýchá v náručí a aby toho nebylo málo zjeví se Lucifer a sebere její duši a alou do pekla. A Dante za ním. Jak film běží, zjišťujeme, že Dante zas takovej křišťál nebude vlastně bude spíše trochu do hněda a maličko smrdět. To mu ale nebrání v tom, aby kosil démony a bosácké démony v touze zase obejmout svou Gvendolínu eee teda Beatrice. Slušná zábava a rozhodně ne pohádka pro malé děti...i když ty dneska snesou všechno tak jim to klidně pusťte :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo, které ve mě vyvolalo velkou touhu přešíst si Danteho Božskou komedii. Samo o sobě se však až příliš spoléhá na jednotlivé akční vložky, děj mezi nimi stále více a více sklouzává do monotónní rutiny a v poslední části se skutečně redukuje jen na přesun od bosse k bossovi. Vůbec je videohernost s přibývající stopáží stále evidentnější a evidentnější. Technicky zajímavé, nejlepší jsou imho druhá část od Shukou Murase (počátek pekla končící králem Minosem) a třetí od Jonga Sik Nama (počínaje obžerstvím a chamtivostí a duelem s Danteho otcem konče). Celkově však spíše zklamání a pocit nevyužitého tématu od počátku poplatného jen jako doplněk k video hře... ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Kdo se to snaží srovnávat s Alighieriho předlohou musí být snad pošuk na hlavu padlý, vždyť tady jde jasně o něco naprosto jiného... a přesto mě to vůbec neoslovilo, animace byla tak nějak zvláštně trhaná, všechny změny image postav a vůbec celé pojetí tohoto animáku mi přijde dost podivné. Jen samá řežba a rubačka, tak jako herní předloha...tu jsme sice nehrál, ale film Dante's Inferno je v podstatě hustá smažba, která se nedá ovlávadat...no?...já nic nevim...3* ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Alighieriho Dante jako dvoumetrová vazba čtvrtící kosou nenarozené děti? Ve filmu je možné všechno. Jakýs takýs základ z knih/y tu je, i se zbytkem kritiky vůči společnosti, církvi apod. ale udušen pod nánosem zbytečných flashbacků dovysvětlujících jednotlivé hříchy, logickými lapsy a plný neodůvodněných změn animačního stylu během vyprávění. Chápu, že je to JEN doprovod k PS3 mlátičce( chválím kreativitu brutálních scén i přímý záběr na vagínu) ale i ty souboje jsou nezáživné a v podstatě skončí ještě dřív než začnou. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Není to klasika, ale popravdě řečeno kolik lidí jí četlo. Tento příběh je vytvořen aby i té většině, která knihu nčetla, byl klasický příběh naservírován nově. Ano trochu zlostné, krvelačné a uřvané. Jediné nad čím jsem polemizovala bylo to zda se jedná o katolickou propagandu či naopak. Nepokřtěné děti v pekle, jediné rozhodnutí, které vás navždy vrhne do pekla a stáhne na vás všechny hříchy?! Beatrice, která měla jít do nebe?! Vždyť upsala život ďáblu a měla nemanželský sex. Navíc jsem začla i o "peklu pochybovat". Pokud chce Lucifer aby lidé hřešili, neměl by je naopak v pekle hýčkat než trápit? Pro mě "film" k zamyšlení ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)

Reklama

Reklama