Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

otík 

všechny recenze uživatele

Sakramentsky drsné a krvavé anime, které vypráví příběh křižáckého rytíře Danteho, jež zradí na svých cestách svou milou Beatrici a vydává se do pekla zachránit alespoň její duši. Během cesty poznává své hříchy, stejně jako všech svých blízkých. Velmi zajímavě jsou ve filmu zachyceny úrovně pekla, zobrazení pekla trochu (ale daleko drsněji) připomíná krásný film Jak přicházejí sny s Robinem Williamsem. Animace je ve stylu japonských animáků, na roztomilé pixarovské postavičky zapomeňte. Krev stříká téměř s každým střihem, hlavy létají kolem a smyslných žen si také užijeme. Ano, chvílemi to nudí (je to vlastně stále to samé), chvílemi naopak strhne. Rozhodně zajímavá varianta noční dvd projekce. Hudba: Christopher Tin ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo PEKLO. Ovšem, líbilo se mi. Ano, bylo to moc pěkné a kvalitní PEKLO. Nepolíben Božskou komedií, ovšem zamilován do její zápletky jsem objevil tohle. Animované Dantovské PEKLO. Dostal jsem velmi příjemnou, nádherně animovanou fantasy s úžasnou atmosférou, strhujícím příběhem a až hororovým laděním, které tam bylo opravdu hodně vidět. Asi je zřejmé, že pro mě to opravdu nebylo PEKLO ani v nejmenším, naopak, celý film ve mě vyvolával blíže nepopsané potěšení. Každá scéna, každá postava, každý detail - na to vše bylo potěšení se dívat. PEKELNÉ potěšení. Moc se mi líbila stavba příběhu - postupné procházení sedmi stupni PEKLA, zajímavé flashbacky, výborné souboje, které nepůsobili nijak špatně, zdlouhavě ani brutálně. Všechno to bylo tak akorát, výborný mix žánrů, hudba, animace, postavy, prostředí, atmosféra, všechno to funguje naprosto výborně a já nemůžu najít nic, co bych tomu vytknul. Takže PEKELNĚ plných 100%. Dantovské PEKLO si asi brzo připomenu a pravděpodobně si přečtu i Božskou komédii, určitě to bude fantazie, ale existuje tu bohužel i malá, nereálná možnost, že to bude PEKLO. Nepěkné a kvalitní... ale moc tomu nevěřím. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Kdo se to snaží srovnávat s Alighieriho předlohou musí být snad pošuk na hlavu padlý, vždyť tady jde jasně o něco naprosto jiného... a přesto mě to vůbec neoslovilo, animace byla tak nějak zvláštně trhaná, všechny změny image postav a vůbec celé pojetí tohoto animáku mi přijde dost podivné. Jen samá řežba a rubačka, tak jako herní předloha...tu jsme sice nehrál, ale film Dante's Inferno je v podstatě hustá smažba, která se nedá ovlávadat...no?...já nic nevim...3* ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Sice Dante, ale zklamu Vás nejde o cool hláškujícího frajera s bílejma vlasama co je polodémon, kdepak jen shoda jmen. Takže tenhle Dante je čistej jak křišťál a vrací se domů ze svaté války. Dorazí domů a tam jsou všichni taky doražení a lebeděj si ve vlastní krvi. Jeho vyvolená mu dodýchá v náručí a aby toho nebylo málo zjeví se Lucifer a sebere její duši a alou do pekla. A Dante za ním. Jak film běží, zjišťujeme, že Dante zas takovej křišťál nebude vlastně bude spíše trochu do hněda a maličko smrdět. To mu ale nebrání v tom, aby kosil démony a bosácké démony v touze zase obejmout svou Gvendolínu eee teda Beatrice. Slušná zábava a rozhodně ne pohádka pro malé děti...i když ty dneska snesou všechno tak jim to klidně pusťte :-) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi, že starý námět pojali tvůrci v novém a drsnějším stylu. Líbil se mi vzhled pekla i monster, ale to je asi tak všechno. Během příběhu se 4x změní grafický styl animace a na konci je přímo odpudivá. Na konci už Dante opět nemá krk a brnění bylo vytvořeno spíše pro slona, než pro člověka. Na začátku příběhu vypadal jako normální smrtelník - na konci už funí jako kulturista zasypaný steroidy. Místo příběhu a poučení je zde primární pouze sekání hlav a říkat u toho drsné kecy. Na konci to už dokonce vypadá jako Naruto ve středověku. Anglický dabing je neposlouchatelný a působí nevěrohodně. Hnus a narychlo spíchnutá prasečina. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)

Reklama

Reklama