Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

ywo666 

všechny recenze uživatele

O trochu lepšie ako dvojka. Neporovnateľne horšie ako Protector. O hviezdičku horšie ako prvý diel (toto je tak na 2,5* a jednotka na 3,5* nech nemýli rovnaké hodnotenie). Tony by sa mal vrátiť do reality. Obrazne aj doslova. Historické prostredie v Ong Bak 2 a 3 mi vyslovene prekážalo a otravovalo ma. Aj všetky tie hókusy pókusy, moralizovanie a spiritualizmus. Celé mi to vôbec nesadlo. Dej slabý. Akčné scény ma po videní Tom yum goong, Okrsok 13, Bangkok adrenaline, Undisputed II a III, množstva filmov s Jackiem Chanom a Jetom Lim až tak nenadchli. Tony rozhodne neprekonal bojovou choreografiou prvé dva filmy. Keď to spočítam, akcia slušná ale nie prádna, humor takmer žiadny, scénar a dialógy katastrofa , réžia slabá, vizuál otravný, príbeh otrasný rozmýšlam či vôbec má cenu dávať 3*. Držím Tonymu palce nech konečne natočí niečo lepšie, lebo tadialto cesta nevedie. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Jednou zde byl článek o Tonym, že se zbláznil a během natáčení se šel bez návratu proběhnout na pár dní do džungle... Myslel jsem si, že se tu někdo snaží být kdovíjak chytrý, ale po zkouknutí Ong Bak 3 tomu už opravdu začínám věřit. Víceméně se vyplatí koukat akorát na poslední půlhodinu, neboť ten zbytek je pouze a jenom o totálně zhoubovaných lidech, takže normální člověk zřejmě vůbec nebude chápat o co jde a bude si připadat jako by byl také zhoubovaný. To, co jsem ale z odpadu vyhrabal na 2*, jsou naprosto dechberoucí souboje, ze kterých by si Hollywood měl vzít příklad, a možná by mu konečně došlo, že kamera při soubojích nemá být jenom třesoucí se barevné šmouhy, ze kterých epileptik nemá daleko do záchvatu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tony to posral na celej ciare. Totalna sracka a ja som velmi dlho rozmyslal, za co dat tomuto filmu aspon jednu hviezdicku. Nakoniec ju davam za Petchtaia Wongkamlaoa, ktoreho fantasticka bojova scena (na to co tam predvedie sa ani Tony nechyta) ma vytrhla z letargie sposobenej predchadzajucou meganudou a ako jedina vo mne vyvolala aspon nejaku emociu. Zaverecne modlenie Tonyho na skale za aspon trochu zmysluplny vysledok uz tomuto filmu nepomohlo. Po Tom yum goong som Tonymu prorokoval este 10 rokov na vrchole, kym mu zacne forma klesat a on upadne do zabudnutia. Ale ze ho caka taky rychly a hlavne hlboky pad na dno, som necakal. 1/10. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

na filmu se nejspíš znatelně odrazila Tonyho, v době natáčení prý nepříliš vyrovnaná psychika. Celé je to zmatené, chvilku mystické, chvilku normální, celý film jsem nevěděl co je jen představa, co noční můra, co flashback a co se opravdu děje - prostě bordel na xtou. Navíc znatelně ubylo soubojů, které by u podobné pičoviny přeci jen měli hrát prim... Takže drahý Tony, buď se dej do kupy, nebo příště v tom pralese už radši zůstaň nadobro! ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ong Bak a sestup do hlubin bezduchého ždímání. Chaotické, šílené, neestetické, spousta flashbacků, podivné vyprávění, bezduchá zápletka a bohužel i Tony Yaa se dostal k tomu, že se jeho choreografie v tomhle kousku opakuje k znudění (aneb vidět jeden "trik" okatě třikrát během 2 minut,a pak dále ještě v několika soubojích, to je choreografický a střihačský fail). Výplň mezi souboji je místy dost k uzoufání, a vlastně celkově, ač mám rád akční filmy, zejména ty s bojovým uměním, tak jsem u Ong Bak 3 trpěl. Tony, dej se do kupy a předveď nám zase něco tak skvělého, jak v době, kdy tvá hvězda zazářila jasně a divoce, zahalena mlhou míhajících se loktů a kolen. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)
  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)
  • Šiesty film, v ktorom si Tony Jaa a Petchtai Wongkamlao zahrali spolu. (Johnny.ARN)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama