Reklama

Reklama

Vyhnaný římský hrdina se spojí se zapřisáhlým nepřítelem, aby se pomstil městu... Moderní filmová adaptace tragédie Williama Shakespearea.. Na začátku děje je Coriolanus nejlepší bojovník, který vybojuje vlastnoručně a sám vítězství Říma nad městem Corioli, patřící  Volskům. Je to velice schopný chlapík, v rozhodujících momentech však vždy z úst vypustí něco, co by si mohl odpustit anebo neudělá to, co se udělat patří. Římané jeho upřímnost nesnesou a vyženou ho. Coriolanus odchází k nepříteli a v čele jeho vojska táhne na Řím. Dá však přednost mírové smlouvě, kterou s Ŕímem nakonec uzavřou. Jeho noví přátelé však nejsou s takovým řešením spokojeni a nazvou ho zrádcem. Najednou si vzpomenou, kolik jejich lidí zemřelo kdysi jeho rukou. Vrhnou se na něho a zabijí ho. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (120)

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku nezáživné a příliš zdlouhavé. Do toho plácání jednoho nesmyslu za druhým. Žádnou myšlenku a ani napětí jsem nepocítil. Děj nebyl vůbec chytlavý a nuda provází tento "paskvil" celou dobu. V životě už nechci nic takového vidět a ani herecké výkony nemůžou tento nesmysl vyzvednout. Nejhorší věc ze všeho je, že herci plácají jeden nesmysl za druhým.. 0/10 = 5% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film s nemalými ambicemi pohořel na tom, že se nenechal pouze inspirovat velikým anglickým básníkem. Kdyby celý film trval o třicet minut méně, herci nebyli tak divadelní (chápu, že Shakespeare je určen hlavně pro divadla, ale ze zkušenosti víme, že mu sluší i filmové verze; viz Romeo a Julie) a hlavně jazykově to mělo být pojato trochu jinak. Když chlapík se samopalem hovoří o bozích, zavání to v dnešní době něčím jiným, než tomu bývalo v 16. století. První minuty filmu mi ale braly dech, takže z mého pohledu je to takový hůře zkousnutelný průměrný snímek. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nesedělo to. Ralph Fiennes se poprvé chopil režie a dosadil sebe do hlavní role. Podle mě je Ralph dobrý herec, ale tady prostě přehrával (histerie, div mu nevypadli oči s ďůlku) To se, ale týkalo pár scén, jinak bylo v poho. Naopak třeba Vanessa Redgrave, která hrala jeho matku byla za 1. Nejvíc film stahoval samotný nápad, zasadit příběh Shakespeara do vojenského sporu. Kde neustále řešili meče a celý jazyk neseděl do vojenského žargonu. Prostě sám nápad ubíjel celý příběh i když se na to koukalo docela dobře. Roztřepaná kamera a někdy velmi nudné scény bych ještě vystříhal. Je to prostě takový vojenský mišmaš s uřvaným Fiennesem a tichým Butlerem, co si nechá všechno líbit. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a ze začátku bylo asi těžké odhadnout zda to bude dobré nebo propadák. Nakonec se z toho vyklubalo to druhé. Coriolanus zasazený do dnešní doby prostě nefunguje. Režijní debut Fiennese opravdu nevyšel, je zde moc hluchých míst, občas herci neví co mají přesně hrát a veršovaná stará angličtina to celé jen zhoršuje, jelikož tam prostě vůbec nesedí. Na vzdory tomu všemu to přeci jen má nějaký děj a podobnost s originálem od Shakespeara tam najdete, proto 40%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bože! Tak tohle bylo něco. Za hodně špatný nápad považuji ponechat ze Shakespearovi hry dialogy a naroubovat je na moderní dobu. Možná ty dialogy nejsou ze hry zkopírované nevím, hru jsem neviděl, ale ty bláboly, ač dávají smysl, k tomu, co se děje, absolutně nesedí. Na válečné poradě se nesou vzletná divadelní slova a já si jen v duch říkal: "To si dělají srandu?" . Ne, myslí to vážně. Tahle adaptace se tedy hodně nepovedla, moderní zbastlenina. Gerard se vyšvihl "třístovkou", od té doby zase klesá kamsi v temnotu zapomnění a špatné béčkové tentononce. ~ Nedokoukáno, to nešlo. V 25% filmu to už mělo asi tak o tři dny víc, než jsem byl schopen snést. ~ Jedna * za efekty, kostýmy, kameru. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objeví více jak 30krát slovo "traitor", neboli zrádce. (Beckett51)
  • Scéna vyhoštění Coriolana (Ralph Fiennes) byla točena celkem 3krát. Poprvé byla přerušena výpadkem proudu, podruhé Ralph Fiennes při větě "I banish you!" omylem udeřil rukou do kamery. (Beckett51)

Související novinky

Reklama

Reklama