Reklama

Reklama

Bílý Elephant

  • USA Elephant White (více)
všechny plakáty
Trailer

Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkaew světu ukázal kousky Tonyho Jaa, ale přesto bylo vidět, že o režii toho moc neví. Naštěstí to akrobatické a bojové schopnosti Tonyho Jaa zakryly. Tentokrát už však Tony k dispozici není a režisér se pokouší o smrtelně vážný akční film. K ruce si přibral prakticky zapomenuté herce a natočil něco neuvěřitelně špatného, hloupého a ničím zajímavého a ve výsledku srovnatelného s čímkoliv, co nám v posledních letech předvádí obtloustlý Seagal. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Když sem objevil tenhle film,a v kolonce režisér bylo jméno Prachya Pinkaew,byl sem docela natěšenej.Ong-bak byl sice co se týče příběhu hodně průměrnej,ale ta akce byla naprosto neuvěřitelná,dokonale akrobaticky našlapaná,že sem jen čuměl.Ale elephant je spíš malinko pod průměrem.Akce děsná,příběh tuctovej,a herecky,hlavně díky tomu bezvlasýmu pitomcovi,hodně podprůměrný.A hrozně mě mrzí,že v tomhle se utápí můj oblíbenec(hlavně díky Rozsudku smrti)K.Bacon,protože tady nemá co pohledávat.Možná bych s přimhouřenym okem sesmolil tříhvězdičkový hodnocení,ale debilní konec mě přesvědčil jít na dvě.30%. ()

Reklama

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

V popisku filmu musí být určitě chyba. Režie: Prachya Pinkaew ??? Ten Prachya Pinkaew, co dal filmovému světu 2 díly Ong-Bak a Chocolate? Jedny z naprosto nejdokonalejších, nejúžasnějších a jednoduše nejlepších martial arts filmů vůbec? Nesmysl!!! Tomu nemůžu zkrátka uvěřit. Bílý Elephant je totiž čistě odstrašujícím případem akčního filmu, který si chce zasloužit uznání a úspěch především svou hlubokou a důmyslnou myšlenkou, ovšem výsledek je doslova katastrofální!!! Ona celá myšlenka a rádobynevšední duchovní pojetí snímku totiž spíš než punc originality a zábavnosti vyvolává dojem zmatenosti a tvůrčí neschopnosti, čehož si jistě bylo vědomo i ústřední herecké duo, které zvolilo i adekvátní výrazy ve svých zoufalých tvářích ku kvalitě filmu, tudíž výraz v momentech dramatických flegmatický a v akčních pasážích tento výraz změnili pak na nelítostnou nasranost, ovšem ne ze zápalu v boji, ale do čeho je to jejich agenti namočili. Zápletka je samozřejmě zcela tuctová, špatně a nezáživně zpracovaná, akce je bez koulí, bez efeku a bez nápadu, dějový spád nulový a postavy ploché a nevýrazné. Film nedosahuje ani žádné vyšší úrovně díky napětí, přítomné, thajskem načáchlé atmosféře, či jakýmkoliv jiným filmovým prostředkem, prostě nula. Bílý Elephant je zkrátka zbytečný a nudný akční film, snažící se zaujmout a vyvolat pozornost důležitým poselstvím o poměrech v thajských bordelech, ovšem ve výsledku se jedná o banální a naivní pohádku, kterak nemilosrdný žoldák se díky osvícení ku prozření uzívaně prostřílel. Hrůza!!! ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Po celý film docela solidní nuda, akční scény přes pc, napětí nikde, humor taktéž.. no mohlo to dopadnout o dost lépe. Jediná věc, co film zachraňuje je příběh do kterého se ale musíte vcítit ( nějak extra vás to nevtáhne), ale hlavně konec to celé zachraňuje a vy-zdvihává z jednohvězdičkové šedi .... 55% ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Můžu říct, že na tenhle film jsem se docela těšil když jsem viděl Kevina Bacona. Bohužel jsem se zklamal na plné čáře. Myslím si, že dá hlavní roli Djimonu Hounsouvi byla velká chyba protože mě nedokázal ani zdaleka přesvědčit o jeho herecké výkonu. Další věc je dost chabý děj u kterého jsem málem usnul kdy Hounsou polovinu filmu prosedí v jakési mešitě číhajíc na mafiány a v další polovině shání zbraně. Nevím co se stalo s režisérem Ong-baka! 30% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Thajsku v Bangkoku. (Terva)
  • Hned v úvodu filmu můžeme v Bangkoku vidět reklamní poutač na film The Expendables (2010). (Terva)

Reklama

Reklama