Reklama

Reklama

Temné léto

  • USA Dark Summer

Mladý Daniel prolomí internetový profil své spolužačky a je odsouzený k domácímu vězení. Zdrcená Mona se před jeho očima zastřelí a její duch ho začne nekompromisně pronásledovat... (TV Prima)

Recenze (43)

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

A zase jsem se ustřelil. Dvakrát tahle šeredně po sobě se mi ještě nestalo. Po skončení téhle tragédie jsem si skutečně řekl: "Tak tohle bylo fakt špatný." Obvykle bych řekl originální nápad. Ale tohle opravdu ne. Začíná to stejně jako Disturbia (2007), a dokonce jí tam zmiňují, ale ten příběh je jedna velká nuda. Na to, že to má lehce přes hodinu, tak mi přišlo, že sleduji minimálně čtyřhodinový pořad o ničem. Herci jsou nesympatičtí a postrádají jakýkoliv talent. Zápletka se nakonec vyhrotí jako správně hororová, ale to je tak všechno. Film je jedna velká nuda o ničem a postavy se chovají jak v divadle na střední škole. A to je ještě urážka školních herců. Vážně když vidím takovýhle film, tak přemýšlím komu je určen. Nebo komu se může líbit. Vždyť na tom filmu není jediná pozitivní věc. Herci, hudba, atmosféra, všechno je tak nevýrazný nebo zcela špatně. Tohle je prostě blbé. (5 %) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, kdyby mi bylo šestnáct sedmnáct, byl jsem ještě vymaštěný tele, neměl ženskou, byl na nějakým nudným klučičím mejdanu u kámoše ze třídy kterej měl zrovna náhodou volnej bejvák, měl v sobě pár lahváčů a na videu by běžel Dark Summer, mohl bych mít možná chvílema dojem, že je to docela dobrej film a v duchu bych se přiožrale rozčiloval "jéžiš to je ale kretén, taková pěkná supr holka ho balí a ten vůl furt čumí jak puk a vzpomíná na nějakou mrtvou čůzu, kvůli který je v podmínce a která ho ještě navíc po smrti chodí strašit...". Sakra, teď jsem vlastně už prozradil celej obsah filmu, tak pardon. Teda on je ten jeho děj přece jenom ještě o něco málo členitější... Je tam třeba taky do party jeden negr (asi kvůli naplnění pozitivně diskriminační kvóty), nebo se tam ztrapňuje obtloustlej Stormare, kterej asi tou dobou neměl zrovna do čeho lepšího píchnout (snad nedopadne jako Madsen), je to celý trochu šmrncnutý takovým tím moderním týnejdžerským vylízaneckým hi-tech pop-okultismem a moderně natočený debilní ruční kamerou... A má to docela dobrou pointu a poslední záběr je skvělej, ale to vás možná (stejně jako mě) spíš namíchne a možná si (stejně jako já) řeknete "ku.va proč někdo natočil takovou nudnou podřadnou sra.ku a nakonec jí ozdobil docela dobrou pointou a skvělým posledním záběrem?" Po Grace je tohle naprostej propadák, vo tom žádná. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme tu sice několik halucinogenních scén, rádoby děsivých vidin i „šokující“ odhalení Monina tajemství, ale než se k tomu dokopeme, čeká nás spousta nezáživné podívané, hluchá místa i nepříliš záživná atmosféra. Scénář jako celek totiž nebyl moc kompaktní, tvůrci sázeli jen na „momentky“ a ani se příliš neobtěžovali s nějakou propracovanější charakteristikou jednotlivých postav. A to se jich tu zase moc neobjevilo, aby s tím měli nějak moc práce. Navíc ani herecké obsazení zrovna moc neokouzlilo. Stella Maeve sice vzhledově ano, ale jinak se i ona svezla na podprůměrnosti svých kolegů. A největší hvězda a lákadlo Peter Stormare tu moc prostoru nedostal. Spíše posloužil jen jako reklamní tah, než aby předvedl něco pořádného ze svého talentu. Navíc ta hromada žánrové klišé, tu prostě nemohl přehlédnout ani „slepý“. Většina věcí už byla k vidění jinde, spousta věcí nedotažená do konce, no prostě bída. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli by zde měly být až halucinogenní výčitky svědomí hlavního hrdiny, no bohužel nechybělo moc, a byly v hlavní roli výčitky moje. To bych pak měl oči červený jak ta fůrije, jenže v mém případě by to bylo od samých slz. Naštěstí nakonec dostali všichni po zásluze naloženo, takže se nad Temným létem (wtf?) slabučkýma dvěma hvězdama smiluju. Nebrat. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Soletovu prvotinu Grace už si skoro nepamatuju ... a obávám se, že Dark Summer na tom bude zanedlouho podobně. Nicméně aktuálně jsem s filmem poměrně spokojený. Jedná se o malou přehlédnutelnou žánrovku, ale určitým způsobem mě zaujala, má v sobě takové zvláštní tajemno. O postavách se toho člověk moc nedozví, motivy jednání se ztrácejí ve tmě, strašidelné sekvence působí až hypnoticky, zajímavá zvuková / ruchová stránka, podivný hlavní hrdina. Potěšilo mě i rozuzlení a vysvětlení zdejších paranormálních aktivit, byť se na cestě k nim párkrát podivně zaškobrtne. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodný názov filmu mal byť House Arrest. (Game90)
  • Vo filme je narážka na film Disturbia (2007), v ktorom hrá Shia LaBeouf chlapca, ktorý dostal taktiež trest domáceho väzenia.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama