Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

honajz2 

všechny recenze uživatele

What? Já nevím, jestli jsem jediný, kterému se tento film nelíbil. Strašidelné domy s nějakým tím duchem už dnes nemůžou přinést skoro nic originálního. Jedna trapná lekačka za celé tři minuty. Naprosto nelogické chování postav (SPOILER kdyby jste byli v kůži té holky, co se schovala za dveře, a věděli, že pro vaši sestru si přišla Mamá, a poté slyšeli vaši sestru, že Mamá je pryč, otevřeli byste dveře? KONEC SPOILERU). Tak jo dvě hvězdičky si tento snímek zaslouží, ale víc bych mu rozhodně nedal. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosférou moc hezký kraťas, který i v tak malé stopáži dokáže vylekat. Sice mi to přišlo jaksi nedotažené, ale asi už tenkrát zamýšleli z tohoto udělat celovečerní film a proto je to takové, jaké to je. Jen jsem nepochopil, proč si holčička bere s sebou v takové situaci akvárko, když ho za okamžik v úleku rozbije o zem. ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

Nic převratného se za tři minutky stát opravdu nemůže, to by musel být nějaký režisérský bůh, aby se tak stalo. Ale jak je tu už psáno v ostatních názorech, podařilo se vytvořit celkem solidní atmosféru, čehož si jako fanoušek hororů vážím a dokážu ji ocenit. Jak dopadl film, to zatím nevím, neměl jsem možnost se na něj kouknout, ale snad to konečně bude po dlouhé době nějaký pořádný horor. I když ty španělské zázraky já ani moc nemusím... ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Z tohoto tři minuty dlouhého útržku mě zamrazilo v zádech víc, než z kdejakého celovečerního hororu. Postava (nejčastěji ženského pohlaví), která se k vám přibližuje rychlým, trhavým a řevem doprovázeným pohybem zaručeně nezklame navíc když její tvůrci zapracují na jejím povedeném vzhledu. Filmu se dočkáme v březnu tohoto roku a premiéry už se nemůžu dočkat. Vypadá to že ze Španělska se pomalu stává hororová velmoc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Španielsky snímok "Mamá" je silne atmosferický, nepríjemne desivý a zručne technicky spracovaný krátkometrážny horror. Natočil a zrežíroval ho v roku 2008 mladý argentínsky filmový tvorca Andrés Muschietti. Tento krátky film je predzvesťou celovečerného duchárskeho horroru "Mama", ktorý Andrés vyprodukoval spoločne so svojou sestrou Barbarou o päť rokov neskôr. V oboch prípadoch sa jedná o kvalitne odvedenú prácu. **** ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama