Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní hororový snímek, ve kterém se lze bát i během tří minut? Ano, je to možné. A přesně to dokazuje Mamá. Krátké filmy mám ráda. A ty hororové asi ze všech nejvíce. Při tomto jsem byla neklidná, s hodně rychle bušícím srdcem, již od začátku. A to jsem neměla absolutně ponětí, co je oním základním, děsivým prvkem, a z čeho že mají ty dvě holčičky strach. Pak se objevila Mamá a v ten moment jsem zjistila, co je s ní v nepořádku. Její vzezření mi nápadně připomínalo jistou černovlasou dívku, která má co do činění s temnou studnou. Velmi atmosférické, děsivé a zneklidňující. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosférou moc hezký kraťas, který i v tak malé stopáži dokáže vylekat. Sice mi to přišlo jaksi nedotažené, ale asi už tenkrát zamýšleli z tohoto udělat celovečerní film a proto je to takové, jaké to je. Jen jsem nepochopil, proč si holčička bere s sebou v takové situaci akvárko, když ho za okamžik v úleku rozbije o zem. ()

Reklama

Leleta 

všechny recenze uživatele

Pomalu intenzivnější než celovečerák! Tenhle kraťas ale tak trochu ztrácí na atmosféře, pokud ho sledujete až poté, co jste viděli hodinu a půl dlouhou verzi. I pointa je odlišná, proto doporučuju postup obrátit a nejdřív se podívat na tohle. Zvlášť pokud člověk neví, do čeho jde. Koneckonců takřka identickou scénu uvidíme i tam, tentokrát ale v jiném kontextu. A s jiným koncem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebojím se rád. Tak proč do prdele pořád koukám na ty horory? A to dokonce ještě tak krátké... I ty tři minuty se ale postaraly o zvýšený tep ještě několik desítek minut po skončení. Babizna tam totiž byla naprosto příšerná. A co udělám vzápětí? Pustím si celovečerní pokračování. Vážně jsem takový idiot? Ano, vážně. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná jsem nenažraná svině, ale dát téhle srandě po plejádě asijských duchařin více než dvě hvězdy by bylo hororové rouhání se. Bezpříběhový klip nabízí dvojí klišé - nepřirozeně rozpohybované strašidlo a jeho otravnou digitvář. Uvidíme, jak bude fungovat celovečerák, jelikož obdobná témata fungují pouze v poctivě budované atmosféře a táhlém napětí. Tmavým filtrem proceděná tříminutovka postrádá prakticky všechno, co by jí mohlo činit zajímavým. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama