Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná jsem nenažraná svině, ale dát téhle srandě po plejádě asijských duchařin více než dvě hvězdy by bylo hororové rouhání se. Bezpříběhový klip nabízí dvojí klišé - nepřirozeně rozpohybované strašidlo a jeho otravnou digitvář. Uvidíme, jak bude fungovat celovečerák, jelikož obdobná témata fungují pouze v poctivě budované atmosféře a táhlém napětí. Tmavým filtrem proceděná tříminutovka postrádá prakticky všechno, co by jí mohlo činit zajímavým. ()

Leleta 

všechny recenze uživatele

Pomalu intenzivnější než celovečerák! Tenhle kraťas ale tak trochu ztrácí na atmosféře, pokud ho sledujete až poté, co jste viděli hodinu a půl dlouhou verzi. I pointa je odlišná, proto doporučuju postup obrátit a nejdřív se podívat na tohle. Zvlášť pokud člověk neví, do čeho jde. Koneckonců takřka identickou scénu uvidíme i tam, tentokrát ale v jiném kontextu. A s jiným koncem. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem no, zrovna extrémne moc sa mi nechce hodnotiť kraťase a keď už, je možno trochu čudné udeľovať im až 80%. Na strane druhej... prečo nie :-) Mama sa dočkala solídneho celovečeráku, no už krátkometrážna predloha je značne dobrá. Samozrejme na ploche pár minút nemožno príliš hodnotiť herecké výkony, či nedajbože scenár, ale kraťas v pohode zvláda znepokojiť, šokovať a vydesiť. A o to predsa v hororovom kraťase ide, nie? ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Skvelý hororový krátkometrážny počin, ktorý ma pekne naladil na celovečernú Muschiettovu Mamu. Moje nočné mory v detstve boli veľmi podobné tomuto snímku a verte mi, srandovné pocity to neboli. O to viac som si užil túto krátku hororovú jednohubku. Odporúčam! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tříminutový krátkometrážní kousek Mamá argentinského režiséra Andrése Muschiettiho nabídl dostatečně atmosférickou a znepokojivou půdu pro to, aby mohl producent Guillermo Del Toro podpořit vznik celovečerní hororové novinky. Dvě sestry, točité schodiště a duch zemřelé matky. A divák zažívá tříminutovou spokojenost!! ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama