Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem no, zrovna extrémne moc sa mi nechce hodnotiť kraťase a keď už, je možno trochu čudné udeľovať im až 80%. Na strane druhej... prečo nie :-) Mama sa dočkala solídneho celovečeráku, no už krátkometrážna predloha je značne dobrá. Samozrejme na ploche pár minút nemožno príliš hodnotiť herecké výkony, či nedajbože scenár, ale kraťas v pohode zvláda znepokojiť, šokovať a vydesiť. A o to predsa v hororovom kraťase ide, nie? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Možno, že celovečerák bude dobrý, ale hodnotiť trojminútovú sekvenciu, ktorá sa tvári ako súčasť väčšieho celku takto vysoko ? Pripadá mi to ako keď voľakedy na FUN rádiu vymysleli súťaž založenú na jednoduchom, ale neúčinnom princípe. Moderátor povedal do éteru pointu a poslucháči mali vymyslieť vtip. O tom, že výsledky boli od humoru dosť vzdialené nemusíte absolútne pochybovať ... (3.3.2010) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebojím se rád. Tak proč do prdele pořád koukám na ty horory? A to dokonce ještě tak krátké... I ty tři minuty se ale postaraly o zvýšený tep ještě několik desítek minut po skončení. Babizna tam totiž byla naprosto příšerná. A co udělám vzápětí? Pustím si celovečerní pokračování. Vážně jsem takový idiot? Ano, vážně. 75% ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Nic převratného se za tři minutky stát opravdu nemůže, to by musel být nějaký režisérský bůh, aby se tak stalo. Ale jak je tu už psáno v ostatních názorech, podařilo se vytvořit celkem solidní atmosféru, čehož si jako fanoušek hororů vážím a dokážu ji ocenit. Jak dopadl film, to zatím nevím, neměl jsem možnost se na něj kouknout, ale snad to konečně bude po dlouhé době nějaký pořádný horor. I když ty španělské zázraky já ani moc nemusím... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná jsem nenažraná svině, ale dát téhle srandě po plejádě asijských duchařin více než dvě hvězdy by bylo hororové rouhání se. Bezpříběhový klip nabízí dvojí klišé - nepřirozeně rozpohybované strašidlo a jeho otravnou digitvář. Uvidíme, jak bude fungovat celovečerák, jelikož obdobná témata fungují pouze v poctivě budované atmosféře a táhlém napětí. Tmavým filtrem proceděná tříminutovka postrádá prakticky všechno, co by jí mohlo činit zajímavým. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno