Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Helvetská republika se nachází ve válečném stavu. A i když od posledního vojenského konfliktu uběhla už nějaká doba, přesto jsou nováčci v armádě vždy vítáni. Mezi dobrovolníky, kteří se nechali naverbovat, patří i mladičká dívka Sotami Kanata, jejímž snem je stát se muzikantkou. A protože svůj čas ve vojenské službě chce věnovat právě zdokonalování se ve hře na trubku, byla vyslána do provincie Trois, do města jezer a skla nazývaného Seize, kde se má připojit k 1121. četě sídlící v pohraniční pevnosti „Clocktower Fortress". Přístup tamní osádky k formálním záležitostem je však poněkud laxní a víc než na hodnosti se zde dbá na dobré vztahy a rodinnou atmosféru. A i když je Kanata v hraní na trubku spíše špatná než dobrá, nic to nemění na její vášni k hudbě a na touze po naplnění si svého snu. (EMIA)

(více)

Recenze (4)

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Polovica sveta je zničená vojnou a zvyšok, niekde na úrovni začiatku 20. storočia, v nej stále pokračuje... Z technológie budúcnosti (minulosti) sa zachovalo len niekoľko robotických bojových tankov... Ale o to tu zo začiatku až tak neide. Ak sa chce mladé dievča stať hudobníčkou - musí vstúpiť do armády - a tam začína aj príbeh našej hrdinky pridelenej do pevnosti v malom mestečku na hranici zemy nikoho. Tu zažíva svoje dobrodružstvá súvisiace s nelegálnym pálením alkoholu, záľubami jej nových priateliek, s ktorými sníva, že bude môcť ostať navždy, množstvom miestnych legiend, či ku koncu aj bojom o zachovanie dočasného mieru... Pôvodne som to začal sledovať, pretože to niekto porovnával so seriálom "K-On", no i keď sú niektoré časti naozaj úžasne bláznivé a zábavné - toto prirovnanie je dosť extrémne - nechýbajú tu ani slušne akčné, či dojemné scény. Rozhodne však silné 4* a už sa teším ako si to niekedy pozriem minimálne ešte raz.. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

12 dilna jednohubka. Z vetsi casti slice of life, na konci mirova agitka - nijak prepjata. Vojenska posadka skladajici se ze "stredoskolacek" je uznavam dost lacinej tahak, ale na obhajobu treba rict ze Sora No Oto NENI zadny fanservice. Z nakeho duvodu se na to hrozne pohodove koukalo a diky kratke delce to nezacne nudit. Takovy odpocinkovy anime kdyz si chcete odpocinout od tech angazovanejsich. ()

Reklama

Palisander 

všechny recenze uživatele

Príjemná zábavná oddychovka, aj keď s témou armády užívajúcej si krehké prímerie po krutej vojne. Až na to že naša pohraničná strážna jednotka bojuje štýlom moe ;-). Boli aj vážnejšie momenty, na zamyslenie, ale našťastie sa ma nikto nesnažil uvrhnúť do trvalej depresie. A je to aj výborná príležitosť mnohokrát si vypočuť Amazing grace :-). Ešte by som sa rád dozvedel, čo to vlastne bolo v skale pod hladinou rieky. Myslím, že legenda stále nie je celkom kompletná. Videné vrátane bonusov (diely 7,5 a 13). ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V zapadlé pevnosti u poklidného městečka kdesi na hranicích jistého státu, odbývají svou denní službu mladičké vojandy. Opravují tank, učí se zahrát na trubku budíček, objevují okolí, povídají si, uklízí, sní - prostě žijí. Na první pohled netypické anime z žánru slice of life, ale ona netypičnost je jen taková image. Holky jsou sice v armádě, ale každý stejně vidí, že jde o středoškolačky - jen ta uniforma je jiná. Válečný seriál to není. Seriál se sice odehrává v budoucnosti, ale nebýt tank na nohou, nikdo by si toho ani nevšiml. Sci-fi seriál to není. Všude spousta pověstí, které dívky poznávají... Ale ani fantasy to není. Jen utěšený život v ospalém městečku s tím dobrým i malinko horším, co k němu patří, vyvedený v nadstandardní (na seriál) animaci i kresbě. Viděny díly 1-9. ()

Galerie (342)

Zajímavosti (1)

  • Melodie, která několikrát zazní v průběhu 3. epizody, nese název „New Britain" a je od neznámého autora patrně irského původu. Text písně, který bývá s touto skladbou spojován, byl poprvé publikován v roce 1779 pod názvem „Faith's Review and Expectation". Autorem byl anglikánský kněz a bývalý kapitán otrokářské lodi John Newton. Dnes je tato populární křesťanská píseň známa na celém světě pod názvem „Amazing Grace". (EMIA)

Reklama

Reklama