Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho 4: Útěk z pirátské zátoky

  • USA Free Willy: Escape from Pirate's Cove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ovdovělý otec jedenáctileté Kirry se zraní a dívka musí proti své vůli odjet z Austrálie a žít s dědečkem, kterého sotva zná. Jejím novým domovem je jižní Afrika, konkrétně mořský park, který její děda provozuje. Kirra tady najde nové, neobyčejné přátelství. Jejím novým kamarádem se stane velryba jménem Willy, která přiláká do upadajícího parku turisty. Zátoka opět ožívá. Ochránci zvířat ale mají pro Kirru špatnou zprávu. Willy totiž nemá vyvinutý orientační smysl, v oceánu by zahynul a laguna mu začíná být malá. Pak nezbude nic jiného, než ho utratit. Z Kirry a Willyho jsou nerozluční přátelé. Dívka dělá vše pro to, aby se Willy mohl vrátit ke svému hejnu dřív, než z něj dědečkův chamtivý konkurent udělá výdělečnou atrakci svého prosperujícího zábavního parku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Judy24 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně? To jako vážně?! Tohle, že je "Zachraňte Willyho 4"?! Ten příběh stojí za nic, hlavní roli hraje nic moc holčička a naprosto to ztratilo ten pseudo-dokumentární pohled, který jsem měla vždycky tak ráda a kvůli kterému jsem přimhuřovala oči a držela své hodnocení v modrém pásmu. P.S. Umělé animované kosatky? To měl být taky vtip? ()

Jason13 odpad!

všechny recenze uživatele

Podobným filmům bych normálně dal jednu, v lepším případě dvě hvězdy, protože svou diváckou cílovku (i když značně věkově omezenou) určitě zaujmout dokážou. O tom jsem se dnes sám přesvědčil, když jsem to sledoval s pětiletým děckem.. To by ale nesmělo jít o prznění jména klasického rodinného filmu, který já osobně mam dost rád. A ty animovaný sekvence z moře tomu taky nepřidají.. ()

Reklama

Zix. 

všechny recenze uživatele

Příběh by to špatný nebyl, bohužel to ale tvůrci pojmenovali po známém jménu a proto je jenom logický, že je film porovnáván s předchozími úspěšnějšími filmy. A v porovnání s nimi to je docela bída. Nebýt toho tak by příběh tak hrozný nebyl. Co mi vadilo, tak že u Kosatky by snad i slepec poznal, že to je jenom robot, jsou tam s ní hodně nepovedený záběry. Čekal bych i originálnější závěr než ten, který se dost podobá tomu z prvního filmu. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Ovšem, že tento díl už originalitou nezáří, ale pro mě se jedná o vcelkou relaxační a pohodový rodinný film. Kromě toho zbožňuju letní filmy odehrávající se u moře. Nebudu se opakovat, to už je zřejmé podle zdejšího hodnocení. Je tam plno prvků, které už bylo možné vidět v předchozích filmech o Willim a něco málo šoupli i z Delfína Filipa. Ale co si rozhodně troufnu říct je fakt, že oproti třetímu katastrofálnímu dílu, se mi tento líbil mnohem víc. (55%) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Bindi Irwin ide v šľapajach svojich rodičov (prírodovedcov a ochranárov), preto úlohu záchrankyne mladej kosatky zahrala s radosťou. Väčšina scén bola natočená s umelými kosatkami, čo je tiež pozitívne. Napriek tomu však vo filme vystupovali aj reálne kosatky a navyše zo zajatia. Ako rodinný film s pozitívnou agitkou je to ale fajn. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o jediný díl série, ve kterém si nezahrála žádná živá kosatka. (Žralok)
  • Ve filmu se již neobjevila kosatka Keiko, hrdina předchozích filmů, jenž uhynul po vypuštění na svobodu do volné přírody na zápal plic 12. prosince 2003 v Norsku. (korbitch22)
  • Vo filme sa objavil aj legendárny kabriolet Škoda Felícia (1959 - 1964) v oranžovej farbe. Prišli ním dvaja "zlí chlapi", ktorých Gusov (Beau Bridges) konkurent najal, aby nakŕmili Willyho rybami otrávenými nemrznúcou zmesou. (J.J.1972)

Reklama

Reklama