foto

Dwight H. Little

  • nar. 13.1.1956 (61 let)
    Cleveland, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Režisér Dwight H. Little se narodil a vyrostl ve městě Cleveland ve státu Ohio. Od mladých let byl Dwight fascinován filmem a historií filmu, to také rozhodlo při výběru školy, zapsal se do filmové univerzity v jižní Kalifornii. Jeho školní projekt "Americano" se stal jeho prvním úspěšným filmovým dílem, které se setkalo s úspěchem, vyhrál hlavní cenu na filmovém festivalu Focus a na filmovém festivale v Chicagu mu byla udělena cena Golden Hugo.

Poté, co odpromoval, začal Little natáčet krátké, většinou nezávislé filmy a krátké dokumentární filmy. Brzy poté začal pracovat pro televize HBO a ABC, kde se podílel na natáčení seriálu "Agenti", který vyhrál cenu Emmy. Po úspěchu u televizních společností dostal Little příležitost natočit první celovečerní filmy, a to konkrétně akční film "Zajatci Dallasu" a detektivní špionáž s příznačným názvem "KGB: Tajná válka".

Ovšem skutečný zvrat v jeho kariéře přišel po přijetí nabídky k natočení filmu "Halloween 4: Návrat Michaela Myerse", který byl dva týdny první v americké tabulce návštěvnosti kin. Dále následoval film s Robertem Englundem "Fantom opery", který se natáčel z části v New Yorku a částečně v Evropě, konkrétně v Maďarsku v Budapešti. Steven Seagal hrál hlavní roli v Dwightově dalším filmu, "Muž s cejchem smrti". Film se stal kasovní trhákem, byl tři týdny za sebou první v žebříčku návštěvnosti a stal se nejvíce ziskový filmem studia Fox pro rok 1990. Následovaly filmy jako "Rychlý jako blesk", "Zachraňte Willyho 2", "Vražda v Bílém domě", "Nejvyšší Boss" s Chazzem Palminterim a zatím jeho poslední celovečerní film "Anakonda: Honba za krvavou orchidejí".

Dwight H. Little je bezesporu celkem úspěšným režisérem. Jeho filmy nejsou kriticky nejlépe hodnoceny, ale jejich tržby jsou vysoké.

nikdo "Empire" nikdo

Režijní filmografie

Filmy

2017 Last Rampage
2010 Tekken
2004 Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
2001 Deep Blue
Nejvyšší boss (TV film)
2000 Tatínkovi andílci (TV film)
1997 Vražda v Bílém domě
1995 Zachraňte Willyho 2
1992 Rychlý jako blesk
1990 Muž s cejchem smrti
1989 Fantom opery
1988 Halloween 4: Návrat Michaela Myerse
Krvavý kámen
1986 Smrtící
Zajatci Dallasu

TV seriály

2016 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Head Games (S03E01)
Ospalá díra (TV seriál)
Incident at Stone Manor (S03E10)
Tým Škorpion (TV seriál)
Sun of a Gun (S02E14)
2015 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Among Us Hide... (S03E06)
Arrow (TV seriál)
Veřejný nepřítel (S03E18)
Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Bring Me the Head of Santanico Pandemonium (S02E07)
Ospalá díra (TV seriál)
Pod povrchem (S02E16)
2014 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
The Take (S01E10)
Place of Dead Roads (S01E06)
Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Tým Škorpion (TV seriál)
Shorthanded (S01E04)
2012 Šestej smysl (TV seriál)
2011 Myšlenky zločince: Chování podezřelých (TV seriál)
2010 Nikita (TV seriál)
Tower Prep (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Tvář módního týdne (S02E03)
Dům loutek (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Dvojí trable v manéži (S04E11)
Útěk z vězení (TV seriál)
Versus (S04E18)
V těle boubelky (TV seriál)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Legenda (S04E10)
2007 Sběratelé kostí (TV seriál)
Rytíř na síti (S03E08)
Muž v domě (S02E14)
Útěk z vězení (TV seriál)
Sladká Caroline (S02E19)
2006 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v autě (S01E11)
Spiknutí (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Rande (S02E10)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (S05E20)
Day 5: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (S05E19)
2005 Inside, The (TV seriál)
Just Legal (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Kejkle (S01E10)
2003 Veritas (TV seriál)
2002 Akta X (TV seriál)
Scary Monsters (S09E14)
John Doe (TV seriál)
2001 Wolf Lake (TV seriál)
2000 Citizen Baines (TV seriál)
1999 Milénium (TV seriál)
Borrowed Time (S03E10)
Strange World (TV seriál)
1998 Milénium (TV seriál)
The Fourth Horseman (S02E22)
1997 Advokáti (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Midnight of the Century (S02E10)
1988 Freddyho noční můry (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2001 'Halloween 4' Final Cut

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace