Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bůh měl původně jiný plán, než stvořit Adamovi Evu. Doufal totiž, že Adamovi to vyjde s Lilith. Jenže Adam o Lilith nestál, a tak Bůh stvořil Evu, která se stala matkou všemu živému. Lilith byla zhrzená a přísahala pomstu všem jejich potomkům. A jak to tak vypadá, baví ji to dodnes. (Korbitch)

Recenze (63)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už když jsem před lety viděl trailer, tak mě to zaujalo a věděl, jsem, že se mi to bude líbit. Dobře vybudovaný a odvyprávěný příběh (i když občas trošku kostrbatý a ne zcela jasný) ve spojení se zajímavou záporačkou, navíc ve dvou různých podobách (obě stojí za to, i když Ava Gaudet musí prominout, JJ Neward ji válcuje), udělají z filmu hodně. Podobné démonické věci mám hrozně rád. Jako by ten film byl natočen o nějakých 15 let později, než by měl, jde v něm cítit všechno dobré z devadestákových horrorů. Tohle se prostě povedlo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

House of the Devil připomněl 70. léta, Blood Night 80. léta, u Evil Angel se mi vybavily snímky let devadesátých. Narozdíl od prvních dvou zmíněných si zde však nejsem jist, zda-li se tak stalo záměrně, či nikoliv. A to ze dvou důvodů: za prvé: deset let je ještě moc krátká doba na rozlišení mezi účelnou reflexí a pouhou stylovou ozvěnou, a za druhé netuším, kdo by sakra chtěl napodobovat hororová 90. léta... Do moderního velkoměsta se zkrátka dostane jakýsi biblický démon (jak typické) a začne dělat paseku, zastavit ho může leda statečný zdravotní bratr ...hm. :-D Nicméně odhlédnu-li od již léta prošlého námětu, musím říct, že to není špatné. Nadprůměrné hodnocení znemožňuje hlavně brutálně přestřelená délka. Ale už jen pro tu jednu hodně povedenou scénu někde v půlce stopáže se to vyplatí vidět. 6/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na večerný kuk, mi nemohlo prísť pred zrak nič lepšie, ako táto noirová hororová detektívka, ktorá v sebe má všetky atribúty spomenutých žánrov, v tom najlepšom prevedení. Pre mňa osobne jedno z najväčších prekvapení za posledné roky, ktorých býva už pomerne málo. Toto malo nábeh urobiť väčšiu vec, než len pobehať nejaký ten festival a skončiť na DVD. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

KONEČNE! Konečne som sa dočkal hororu so skvelým príbehom, výbornou kamerou, peknými maskami a skvelým scenárom. Vytknúť by sa mu dal vlastne len predvídateľný záver a trocha prehnaná stopáž, ale to sú veci, na ktoré sa pri tých sračkoidných hororoch, ktoré sa v poslednej dobe točia, dokážem bez problémov povzniesť. Keď tak nad tým rozmýšľam, tento rok zatiaľ vyšli len 3 horory, ktoré by som označil za vydarené: Case 39, The Collector a The Canyon. Tento je štvrtý. Dávam mu v kľude 100% a dúfam, že sa skvelých hororov natočí tento rok oveľa viac. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Brrr. Začátek byl o ničem, dokonce mě napadala myšlenka, abych film vypnul, ale dobře, že jsem tak neudělal. Co se z toho vyklubalo, stálo za to. Za poslední dobu jeden z nejlepších thrillerů, co jsem mohl vidět. Možná jen škoda dlouhé stopáže. Závěrečných 15 minut je ale opravdu perfektních. Doporučuji si před puštěním filmu najít něco o legendě Lillith, potom pochopíte proč :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Kapela hrající v klubu je heavymetalová skupina SAGE4 s písničkou "Backbone". (sewa)

Reklama

Reklama