Reklama

Reklama

Nebe, Peklo

  • USA Heaven, Hell
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Davida Čálka zachycuje čtveřici lidí rozdílného věku, zaměření i povolání, kteří objevili rozkoš v bolesti a svou neobvyklou vášeň nepotlačují ani neskrývají. Tvoří uzavřené společenství, které samo sebe označuje zkratkou BDSM, a jehož členové se zabývají nejrůznějšími způsoby bolesti od tetování a piercingu, přes branding, bondage, sado maso a elektrostimulaci, až po další formy „osvobozeného pohledu na rozkoš a její možnosti“. Bolesti se oddávají dobrovolně, často za ni platí, posouvá jejich vnímání za hranice běžného života. Komunita BDSM, kam naši hrdinové patří, funguje v Čechách již řadu let a její kořeny můžeme hledat v dobách temného komunismu. Dodnes však zůstává utajeným společenstvím spiklenců slasti, kteří se na veřejnosti poznají podle znamení, která znají jen oni. „Ve filmu jsem se pokusil přistoupit k těmto lidem nebulvárním způsobem, i když, jak napovídá název cyklu „Bez cenzury“, způsobem otevřeným tak, jak byli protagonisté otevření ke mně. Ze začátku mi běhal mráz po zádech, ale postupně jsem i pro jejich fascinaci našel pochopení,“ podotýká režisér David Čálek. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Zase tak kontroverzní to imho není. Ten dokument ty lidi ukazuje jako normální lidi, kteří mají nevšední záliby. Nijak nemoraliuje. Momentálně na to píšu recenzi a věřte, že psát o "práci" dominy Lenky Blažejové je sranda. :-D

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

V ČR se v kině vážně muže vysílat uplně všechno, i dokument od sado-maso, venku čeká milion filmů, které sem nikdo nedoveze a které jsou neuvěřitelně kvalitní a tady tohle.

freddy

freddy (hodnocení, recenze)

Royalist Girl: Pokud jsou mé informace správné, tak od září se bude tenhle dokument vysílat na HBO, takže tam bude možné ho v brzké době legálně zhlédnout.

Royalist Girl

Royalist Girl (hodnocení, recenze)

Zatracená škoda, že tenhle filmeček, co by mě docela zajímal (i když nijak velké naděje "kontroverznímu" TV dokumentu nedávám), začínají promítat v den, kdy odjíždím na dovolenou =/ Předpokládám, že zatím není možnost, jak ho legálně sehnat, nevíte někdo? --- Maftík: pardon, ale to jsi docela vylezl ze středověku, ne? Jinak nechápu, co tě vede k tomu "takové zvrhlosti" sledovat/komentovat, když máš v každé anotaci polopatě napsané, o čem to je =)) A samozřejmě, že nejeden "dokument" je spíš propagací svého námětu nebo protagonistů, proto se obloukem vyhýbám např. Moorovi nebo AutoMatu, když vím, že by mě akorát vytočili =)

Reklama

Reklama