foto

Jan Daňhel

  • nar. 1971

Biografie

Autor fotografií k publikaci Krajina a revoluce. Střihač, pedagog na FAMU a člen Skupiny českých a slovenských surrealistů. Je autorem mnoha samostatných fotografických výstav, mezi jinými cyklu Vědecký rozhovor (s J. Sádlem), publikuje v časopise Analogon. Je podepsán jako střihač pod těmito celovečerními filmy: Čtyři slunce (2012), Nebe, peklo (2010), Pokoj v duši (2009), Venkovský učitel (2007), Václav (2008), Štěstí (2005), Divoké včely (2001) a mnoha dalšími.

Bio Art Production

Střihačská filmografie

Filmy

2020 Krajina ve stínu
Služebníci
2019 Národní třída
Trosečník
2018 Hastrman
Hmyz
2017 Bába z ledu
Kvarteto
2016 Pirko
2014 Díra u Hanušovic
Gottland
2012 Můj vysvlečenej deník
Čtyři slunce
2009 Pokoj v duši
2007 Roming
Venkovský učitel
Václav
2006 Účastníci zájezdu
2005 Štěstí
2004 Vaterland - Lovecký deník
2001 Divoké včely

TV seriály

2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
další epizody (13)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (S02E03)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Hvězdička (S01E04)

Dokumentární

2020 Alchymická pec
2018 Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka
2017 Hudba Zdeněk Liška (TV film)
Nezkrotitelný Kotík (TV film)
2016 Díra v hlavě
2015 Cesta vzhůru
Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
Jitka Klimešová (E10)
Andrea Beláňová (E01)
Česká fotka (TV seriál)
2013 Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
2012 Kousek
Vězení umění
2009 Nebe, Peklo
2008 Bye Bye Shanghai
František Kupka - Symfonik barev a malíř kosmu (TV film)
2006 Příběhy slavných (TV seriál)
Paní Olga (S07E11)
2005 Prodáno (TV film)
2002 Král Velichovek (TV film)
Soukromé století (TV seriál)
2001 Příběhy slavných (TV seriál)
Mejla (S02E20)

Divadelní záznam

2013 Proces (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Mokrá svatba
2013 Požární sport II.
1994 Adam Kadmon
1993 Naše zahrádka
1992 Neustadt

Dokumentární

2020 Alchymická pec
2012 KKK
Kousek
2009 Raketa lásky

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Heidegger in Auschwitz
2012 Kousek
2009 Raketa lásky

Producentská filmografie

Dokumentární

2012 Kousek
2009 Raketa lásky

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2012 Kousek

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2020 Alchymická pec
2009 Raketa lásky