Reklama

Reklama

Andulka (I. Andrlová) touží po vdavkách. Do jejího osudu zasáhne kouzlená babička (L. Havelková), která jí přičaruje ženicha, jenž je jí přisouzen už od kolébky. Burác (J. Drbohlav) se ale Andulce vůbec nelíbí. A tak babička čaruje dál a schválně kouzlo trošku poplete – jednou je Burácek moc silný, pak moc velký, ale Anka není nikdy spokojená… A jak to všechno dopadne? Najde Andulka toho pravého? (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

topi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch modernějších osmdesátkových ztřeštěných pohádek. Klasika papundekly a do toho diskotéka, kazeťák, foťák, telefon. Je docela bizár vidět babku Natašu Gollovou, jak tancuje na disco. Je to volovinka a půl hoďky bohatě stačí. Já mám rád takové ujeté pohádky, kór z osmdesátých let, ale tahle patří k těm slabším. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Také znám jedny Ouholičky. Mám je od místa, kde pracuju co by kamenem dohodil. Jen nevím, jestli tam pečou takové buchty s povidlama. Libuše Havelková byla jako kouzelná babička opravdu kouzelná. Měla také velký smysl pro výdobytky moderní doby. To byl ale kontrast. Ovšem, v pohádkovém světě je přece možné všechno. Ten její turistický obleček mě odrovnal. Takhle jsem si vždycky jako malá představovala správné turisty. ()

Reklama

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Kouzelná babička? Boha jeho! Ta ženská vypadá napůl jako skupinová pionýrská vedoucí, napůl jako mužatka z lidových milicí! Tohle je skutečně průšvih, ani omezený režisér by tohleto nemohl dopustit. Příběh sám o sobě je naprosto primitivní, aniž by byl pořádný děj, tak končí a divák je rád, ale pak přijde ještě nastavovaná kaše, kdy se náš Burác zvětší, pak promítne, pak zmenší. Lidová milcistka tady pobíhá s telefonem, foťákem, pak promítačkou a chová se skutečně jako komunistická agitérka. Tohle je opravdu humus. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pozoruji, že se s odbornicí na daný žánr Jezinka.Jezinka moc často neshodneme. Tentokrát já hodnotím výše než kolegyně. Já naopak oceňuji v pohádce Libuši Havelkovou jako snad nejpohádkovější babičku naší historie. Asi nejkrásnější dívka - herečka zase byla Ivana Andrlová. Je to další pokus o moderní pohádku. Babička rozdává kazeťáky a při muzice se trsá jako na osmdesátkových diskotékách. Na druhé straně s přihlédnutím ke stopáži to není náročná pohádka a je koukatelná. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Kravina non plus ultra. Stačí už úvodní scéna s pohádkovou babičkou a rozcestími. Vlasta Janečková se snažila být moderní a dnes to vypadá směsně a jako kýč. Jedna husička si přeje ženicha, babička jí ho přivede, není ji dost dobrý. Tak čaruje, zkazí to, ženich musí do světa, vrátí se, opět té huse není dost dobrý, tak zase splete kouzlo a udělá z něj obra a nechá ho v tom. Ještě se dozvídáme, že z něj toho nešiku udělala taky ona halabala věštbou. Celou tuto nesourodou taškařici korunuje používání telefonu a tancovačka, které kouzelná bába postí hudbu z magneťáku. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdičky. Když jsem to teď dopsal a přečetl to po sobě, tak to vidím jen na jednu nebo odpad. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama