Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak už sám název napovídá, komedie se bude točit kolem zápletky jedné z nejvděčnějších – dvojnické. Dva mladíci, k nerozeznání si podobní, se rozhodnou, že se vymění. Když je ale jeden populární zpěvák a druhý automechanik, není pro ně začlenění se do nových „životních rolí“ vůbec jednoduché. Prožijí nejednu humornou situaci a způsobí zmatky… A jak to všechno začalo? Populární zpěvák Václav (V. Neckář) jede se svým přítelem na setkání s fanynkami, když v jednom vesnickém hostinci, kde se zastavil na oběd, potká svého dokonalého dvojníka – automechanika Josku (V. Neckář). A kdo by této podobnosti nechtěl využít? Zvláště pro unaveného a znuděného Vaška je to příležitost, jak si alespoň chvíli užívat anonymity. A tak se mladíci rozhodnou, že se vymění… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchá, zato vtipně laděná kravina na nedělní odpoledne v dvojroli s Václavem Neckářem. Celý ten film je především retro výletem do počátku 70. let. Kdo byli idolové té doby, co nosili a co zpívali, jaké byly fanynky, ale především ty staré putiky, jenž tehdá byly vrcholné restaurace, benzinky, auta, autobusy, zastávky na autobus. To vše už je taková nostalgie. A také ty účesy. Především samotný Neckář a ta jeho helma, tak to je fakt hrůza, ovšem nejhorší účes má Stašová. Té už chybí jen natáčky. Neřekl bych, že v té době měla 18, vypadá spíš tak na 50. Za to Paulová byla už v 18 pořádná čubka. Ovšem nejhezčí z těch ženských je Stanislava Bartošová. [423. hodnocení, 31. komentář, 54%] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Snaha o kopii francouzských komedií té doby plnou záměn a dvojníků? Humor tam opravdu nečekejte. Kdo má ale rád Vaška Neckáře a mezi ně se řadím i já, pro ně film přeci jen bude nějakou hodnotu mít. Dokonce tam zaní i pár songů. Jinak Vašek tu má obzvláště v některých sedmdesátkových kostýmech fakt řachu a dost se divím, že po něm tehdy slečny šílely... Samozřejmě nehodnotím pohybový aparát a zpěv, tam bych to i chápal :-). Bartošová, to byl panečku jiný level... Dávám za dvě hvězdy. * * ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bavil, i když se jedna z hlavních postav chová chvílemi úplně nelogicky...ale chápu, že ta nelogičnost má opodstatnění ve vtipnosti scén následujících. Mám na mysli scénu, kdy Václavovi  ukáže Lohniský otevřený dvůr, kde má auto otevřenou kapotu, že tam má dodělat svoji práci...to úplně odignoruje (ačkoliv mě to napadlo hned) a pak zmateně hledá, co má dělat. A druhá scéna a to taky nechápu...jak nemohl poznat, že vlezl do očividně dívčího pokoje. Ale jinak jsem se celkem bavil. :-) Kanyza je špičkovej a osmnáctiletá Paulová, to bych asi spát nešel. ;-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Slaboučká komedie o záměně osob s Neckářem v hlavní dvojroli. To už samo o sobě dává tušit, že tam bude Neckář zpívat. Já poslouchám úplně jinou muziku, takže Neckářovy hudební vsuvky mě fakt nebraly. A jako herec je Neckář sotva průměrnej. Naštěstí film netrvá moc dlouho. Za zmínku stojí akorát Václav Lohninský jako ředitel hotelu a za pohled stojí mladá Stanislava Bartošová. Kdo má rád písničky od Neckáře, ať si k mýmu hodnocení připočítá hvězdu navíc. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezký a přímočarý příběh s jednoduchou zápletkou, který jsem poprvé viděl až téměř 40 let od jeho natočení. I proto mě zaujaly mladičké fanynky tehdejší veliké umělecké hvězdy, Václava Neckáře, ve kterých lze dnes stěží poznat současné dámy a hvězdy divadelní scény i filmu - Simonu Stašovou a Janu Paulovou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Jedna ze dvou postav, které ztvárnil Václav Neckář, se jmenuje Václav Dubský. Tedy stejně jako Neckářův otec, divadelník, který umělecké jméno přijal po vzoru staršího bratra, herce Eduarda Dubského. (D.Moore)
  • Ve filmu si svůj debut odbyla Simona Stašová. (M.B)
  • Ve filmu hraje Jiří Lír se svou dcerou Kateřinou Lírovou. (M.B)

Reklama

Reklama