Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

balcazar 

všechny recenze uživatele

"Nie je nič dobré na demonštrácii fyzických deformácií." Každý človek je výnimočný, len musí prísť na to, čím. Predsudky, pozeranie sa na druhých cez prsty sú rakovinou ľudského charakteru. Krátkometrážne filmy nepozerávam, preto sa ešte ťažšie ako inokedy (nerozhodnosť u mňa celkom bežná) rozhodujem, aké hodnotenie udeliť. Čítam v komentároch, že to je vlastne skutočný príbeh, preto je možné, že po ďalšom pozretí odpálim plné hodnotenie. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

s Nickem jsem už viděl tohle motivační video, takže jsem zhruba věděl, do čeho se pouštím.. a jsem nadmíru spokojen, tohle by si zasloužilo celovečerák (na kterém se podle zajímavostí pracuje ? ).. "čím větší utrpení, tím větší triumf" ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tento kraťas je z ranku pozitivních filmů, které mají tu sílu dodat energii a chuť do života. Vím, že může působit vyumělkovaně, sentimentálně a teatrálně, ale to není v tomto případě podstatné. Hlavně, že je kvalitně zpracovaný a nese důležité poselství. Čtyři hvězdičky si tentokrát neodpustím a doufám, že tohle nikdo na celovečerák nebude roztahovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

habertek 

všechny recenze uživatele

To byla jedním slovem NÁDHERA!!! Jak někdo dovede do dvaceti minut vměstnat tolik lítosti, smutku, soucitu, odhodlání, laskavosti, dojetí, pospolitosti, hrdosti, životní energie, radosti......................................To člověk nevidí ani ve většině filmů trvajících 90 a víc minut! Normálně jsem se u toho rozbulel jako malá holka! Nemělo to sebemenší chybičku!!! ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)

Reklama

Reklama