Reklama

Reklama

Red Dead Redemption: The Man from Blackwater

všechny plakáty

Obsahy(1)

Píše sa rok 1910. Západný svet umiera. Americké pohraničie prechádza krutým obdobím transformácie zo starých čias do moderných a Mexiko sa zmieta v období krvavej občianskej vojny. Bývalý trestanec John Marston (Rob Wiethoff) prenasleduje zločinca Billa Williamsona (Steve J. Palmer), keď na ceste narazí na polomŕtveho obchodníka s hadím olejom menom West Dickens (Don Creech). Neskôr putuje v bezútešnej krajine sužovaný nemilosrdnými lúčmi horúceho slnka. Pridá sa k násilníckemu šerifovi a psychicky labilnému vykrádačovi hrobov. Spoločne objavia stopy krvavého masakru osadníkov, ktorý má na svedomí Williamson. Vymyslia preto plán, ako preniknúť do opustenej pevnosti, v ktorej prebýva Williamsonov gang. Čaká však na nich nečakané nepríjemné prekvapenie. (Incantator)

(více)

Recenze (17)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S tímhle kraťasem jsem měl - hrou nepoznamenaný - několik problémů. Jednak je moc dlouhý (vražedná půlhodina), není nijak zvlášť povedeně animovaný (inu PC game je PC game) a nezábavnému příběhu by se dalo bez nadsázky přezdívat "nejznámější westernová klišé v jednom". Kdybych ale hru znal, možná bych měl jiný názor. Takhle můžu říct, že se mi líbila hudba, některé záběry a.... A co ještě? Pak už nic moc. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Toto neni jen zhodnocení tohoto krátkého filmu, toto je zhodnocení obou dvou her, které sem hrál a dohrál. Byli doby, kdy se člověk nemusel stydět, že hraje hry od Rocstaru a byl sem s Rocstarem, při nejedné z jejich kauz či kontroverzí a vždycky sem se Rocstaru zastával a obhajoval. Tyhle dobré dny, sou však v nenávratnu pryč a Rocstar má jinou politiku a jejich hry, sou také jiné. Nicméně zpět k Red Dead Redemptionu, co mi vadilo na jedničce, bylo to, že hlavní hrdina moc rozumu nepobral, jinak si jeho hloupé chování nelze vysvětlit. Příběh byl ve skrze béčkový a neměl v sobě nic, co měli předchozí hry od Rocstaru, ve výsledku to bylo o tom, "Dojeď sem a zabij všechny, pak se vrať a dostaneš prachy" a v podobném duchu se nesli i další mise. A teď ke dvojce, od které sem si sliboval že bude lepší, že bude chytřejší a že bude mít sympatického hrdinu. A ano, dvojka má sympatického hrdinu, který přestože vraždí, loupí, vypaluje města a zdecimuje vše živé ve svém okolí, tak je to slušný člověk a tak si ke konci hry, zaslouží dobrý a hezký konec. Příběh který ze začátku a minimálně celou druhou kapitolu, působí, relativně dobře, tak se změní ve třetí kapitole, kde to přejde do opět béčkové vybíjené. A tak se zase vraždí, všemi možnými způsoby, ale hra to vždycky obhájí tak, že ti proti kterým bojujete sou horší než vy, což je ve výsledku dost laciné. Na tom všem, je zajímavá jedna věc, hra se snaží tvářit, že vám dává ve všem prostor a možnosti, jaké oblečení budete mít, jakou zbraň, jakého koně, atd ale po uložení a načtení, vám hra vše přehází a nebo rovnou sebere, a nebo dostanete vše úplně jiné, takže veškeré budování charakteru letí do koše. Takže když se probijete až nakonec hry, tak se vám do rukou dostane hrdina z jedničky, a tak celý zbytek epilogu, musíte poslouchat jak chce být lepším člověkem, a proto musí vraždit, vraždit a vraždit. A přestože Marston dostane ve dvojce radu, která je překvapivě chytrá, tak se rozhodne onu radu neuposlechnout a raději začne zabíjet další lidi, protože chce být dobrým otcem a manželem. Ke konci, je ještě třeba zmínit technický stav hry, který je prostě otřesný, jeden by čekal že hra která je venku přes dva roky, bude už opravená a všechny chyby budou vyladěné, tak to je omyl ! Rocstar opravil jen to nejnutnější v příběhové části a pak se na to vykašlal, svoji pozornost zaměřil na Red Dead Online, kde všemi možnými způsoby, z lidí tahá reálné peníze. Takže pamatujte, pokud během hry nebudete brečet, nemáte srdce ! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V Rockstaru se rozhodli svůj titul zpropagovat skrze pětadvacetiminutovou reklamu, v níž dali nadanému režisérovi k dispozici první akt hry. Ten ho však pouze okleštil, zbavil smyslu a ničím ze svého talentu neobohatil... Čili jako samostatný krátkometrážní film to příliš nefunguje. Jako stylová reklama je to sice lepší, ale rozhodně ani tak zdaleka ideální. Škoda, nápad to na počátku nebyl vůbec zlý, jen ta realizace holt nevyšla. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě, co funguje ve hře, nemůže zákonitě fungovat i ve filmu. Hra vypadá filmově ale naprosto božsky, bohužel na ploše 24 minut se dá těžko rozehrát nějaký příběh. Sestříhané je to ale místy velmi důmyslně (scény, které na sebe ve hře nenavazují jsou zde propojené do jedné akční scény, aniž by si toho divák neznalý ps3 hry vůbec všiml). ()

snared 

všechny recenze uživatele

Nie, radšej samotnú hru. Pro hráče, kteří už hráli a dohráli, celkem zbytečná, suchá promo půlhodinka jedný z nejlepších games, kterou kdy Rockstaři zplodili (samozřejmě nepočítám úžasný Manhunty a obligátní Grand Theft frančízu). Jen nechápu proč je tady Marston navlečenej do těch nejdebilnějších outfitů, co se ve hře vyskytujou. 2,5* ()

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy stejnojmené videohry od společnosti Rockstar Games. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama