Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Anduril 

všechny recenze uživatele

Páčia sa mi tieto Jackieho filmy. Aj keď už mi prišiel postarší a trochu pribratejší stále to malo svoju iskru. Akčné scény nemali konca kraja opäť prichádzali s novými nápadmi (páčili sa mi korčule na začiatku, dobermany, piráti, bitka vo vzduchu...). Príbeh už do seba moc nezapadal, zidealizovaný konkurent tiež a happy end bol až moc, moc, moc ideálny. Ale tak Jackie udržal svoju tvár a to veľmi sympatickú. Odporúčam ho pozrieť všetkým, ktorým sa páči tento štýl Jackieho filmov. Je to prakticky nezávadné (po každej stránke), a ešte k tomu aj zábavné. takže deti od 10 rokov + (teda ak nezačnú skúšať skoky, saltá a iné Jackieho finty...). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V době kdy jsem to viděl poprvé jsem fakt chtěl aby se mi to až nekriticky líbilo a musím teď uznat po repete, že jsem s tím hodnocením těžce přestřelil, takže se bohužel opravdu jedná o nejslabší díl v rámci série Armour of God a chápu výtky většiny uživatelů tady ve zdejších komentářích a to jsou z větší části Jackieho fanoušci. Já si sice nemyslím, že jde o úplný pohřeb série, ale na geniální jedničku ani nadprůměrnou dvojku se to prostě nechytá. Za něco stojí začátek a konec a prostor mezi tím je vyplněný nudnou vatou, nesympatickými postavami a komunistickou ideologií plus tu zbytečnou nabarvičkovanou a zcela umělou pasáž na ostrově ve stylu Pirátů z Karibiku bych úplně vystřihnul, takže dnes zcela objektivně u mě na hraně mezi dvěmi a třemi hvězdami, ale do toho průměru to nakonec překlopím, protože Jackie má pořád charizma a zde ještě i jakž takž bojové schopnosti aby to celé utáhnul, ale ten zbytek těžce kulhá, takže tak.50% ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie a hlavní role je na Jackieho prostě už moc. Dvě hodiny nekonzistentní rádoby dobrodružné zábavy jsou prostě příliš zdlouhavé. Nemůžu říct, že to nemá světlé momenty, ale velké wire-fu a jiné skopičinky se šetří spíš na konec. Herecké výkony jsou místy slabé i na tento žánr, bohužel. O dialozích se snad ani bavit nebudu. Ve výsledku se na to dalo dívat, ale jsou zde velké hluché a slepé segmenty, které věřím mnoho diváků prostě dříve či později utahají. Navíc příběh není nic extra (spíš hluboký fádní podprůměr). Škoda, Jackie by měl šetřit dech a zaměřit se jen na to, co mu šlo nejlíp. Tenhle film ani Jackieho bych ještě do sběru neházel, ale chtělo by to přehodnotit hodnoty a začít znovu, jinde, jinak. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Svěží a nadmíru zábavná záležitost, která se hrdě hlásí ke zlaté éře Jackieho Chana ... a ke všem jeho krkolomným akčním kouskům. Představuje chytlavý a typicky asijský mix nápaditého humoru a trochu naivního dramatu ... a vyznává patriotismus. Nemyslím, že jde o úlitbu komukoliv - je to její a JEHO světonázor ... berte nebo nechte být. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu je to taková dobrodružná komedie, která tak tak balancuje na hraně trapnosti. Drží se ale díky humoru, který tu Jackie vystřihl snad nejlépe ze všech svých filmů. Za zmínku stojí také nohatá číňanka, kterou by snad každý chtěl mít doma na hraní. Naopak otřesné jsou digitální triky, ze kterých při akčních scénách pěkně bolí oči (a místy i mozek). No a potom přijde poslední asi půl hodina :) A já se pořád otáčel na přítelkyni a dokola opakoval, že to je neskutečný, jakej to je machr a že už mu je 60 let. Jackie vytáhl jedny ze svých nejlepších choreografií a já si hned byl jistý počtem hvězdiček. Dobré taky nezapomínat na téma, které je na film dost šlechetné. Obchod s historickými artefakty a fakt, že takové věci nejsou vystavovány v zemích svého původu, ale v bohatších koutech světa (nebo dokonce soukromých sbírkách). ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Jackie Chan prý chce filmem upozornit na ilegální obchod s uměním v Číně. (v.indruchova)
  • Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. (Terva)
  • Vrcholná akční scéna se natáčela 14 dní v Aerodiu, obřím vertikálním vzduchovém tunelu v Lotyšsku. (Epistemolog)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama