Reklama

Reklama

Sněhurka

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1973, 25 min

Obsahy(1)

Televizní pohádka podle K. J. Erbena o dědečkovi s babičkou, kterým alespoň na chvíli přinese do života radost sněhová panenka. V pravidelném čase Pohádky pro pamětníky uvidíte dnes jednu prastarou. V jednom domečku žil spokojeně dědeček (L. Pešek) a babička (Z. Jiráková). Jen jedno je trápilo, že nemají děti. Když nastala zima, rozhodli se uplácat si na dvoře sněhuláka. K jejich překvapení se proměnil v krásnou dívenku. Dali jí jméno Sněhurka (M. Reifová). Dědeček s babičkou byli velmi šťastni, protože Sněhurka jim přinášela jenom radost. Jenže když nastalo jaro, dívenka začala chřadnout… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Bart 

všechny recenze uživatele

V rámci časově rozsáhlého cyklu Československé televize "Bylo, nebylo" vznikla v normalizačních 70. letech celá řada televizních pohádek chudých hereckým obsazením, kulis i děje. Sněhurka patří bohužel mezi ty nejhorší kousky. V tomto příběhu podle K.J.Erbena exceloval Lála Pešek, pro kterého byla role stařečka ušitá a zdárně mu sekundovala jedna z nejvíce nedoceněných hereček Zora Jiráková. Bohužel ani to nestačilo na to, abych mohl tuto pohádku nehodnotit jako hloupou, naivní a velice lehce a rádoby zapomenutelnou. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Černobílá kulisová pohádka o dědáčcích, kteří toužili tak dlouho po děťátku, až se jim nevysvětlitelně jednoho dne zjevila doma dívenka. Dostal jméno Sněhurka a na jaro se jim roztopila. To má být pohádka?! To je psycho, navíc s psycho hudbou Otmara Máchy. Ne, tohle si strčte za klobouk. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda že se tato pohádečka dala ještě stáhnout. Ikdyž neskončila nejlépe, tak babička s dědou získali přátelství od ostatních dětí. A Magda Reifová byla samozdřejmě krásná výstavní holčička. ()

Reklama

honzic 

všechny recenze uživatele

Idylický trochu pohádkový a naivní příběh o Sněhurce, který ničím příliš nezaujme ani vysloveně nezklame. Na své krátké stopáži se to dá dokoukat do konce, ale jinak žádná sláva. Hodnocení: 45 % ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Malá Magdalenka bylo rozkošná. Ale bohužel, celkové vyznění je pro mne naprosto nulové. Já tu pohádku nesnášel už jako dítě a nyní po letech jsem zjistil, že se můj postoj nezměnil. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno