Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (398)

Lady Jane odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, ani nevím,kde začít. Jestli zkritizovat katastrofální scénář nebo neherecké výkony. Celý film mě od začátku nudil a snad třikrát jsem přemýšlela nad tím,jestli ho mám shlédnou až do konce. Nakonec se mi to i přes nesympatického Lautera podařilo a troufám si říci, že i můj herecký výkon v podnapilém stavu by trumfl ten jeho a dokonce by se na mě možná i lépe dívalo. Dále nechápu, jak se v takovém filmu mohla zahazovat chudák Sigourney,? Chápu, že se hypotéka musí z něčeho zaplatit, ale co je moc, to je moc. Proště hrůza.... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je na světě většího blba, než jakým je holka, která vprostřed předehry prohlásí "musíme se najíst!?" Jo. A jsou hned dva. První větší blb je ten, kterej na tohle řekne "jo, to bychom vážně měli!" a druhej větší blb napsal scénář k tomuhle filmu. Vypadalo to totiž, jako kdyby mezi jednotlivejma postavama koloval kouzelnej prsten Arabely, akorát někdo bohužel vystřihal scény, kdy s nima točej jak šlapky s kabelkou a přejou si třeba "pěkně prosím, ať mám najednou na stadionu pistoli" nebo "jednu bombu v troubě, díky!" Ještě štěstí, že to všechno zachraňovaly vybroušený dialogy, při kterejch jsem samým úžasem tleskal a provolával bravo! Šmankote, co to kecám, vždyť už jsem jak ta hladová kravka... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked som to povodne nemal v plane, tak kvôli absencii normalnych akcniakov som nakoniec tento desatkrat vyluhovany akcniak dal a vysledok je presne tak nudny ako som cakal. Dej je otravny a bohuzial len vo vynimocnych pripadoch zabavny, akcnych scen je minimum a su natocene dost fadne. Aku taku dynamiku im dodava jedine hudba. Zo serie Twilight som videl len prvy diel a Lautnera si odtial uz vôbec nepamätam, takze nejaku nenavist voci nemu necitim, ale týmto filmom Lautner dokazal, ze je proste nepouzitelne drevo bez stipky charizmy alebo hereckeho talentu. Film som musel uz miestami pretacat, aby som ho vôbec dopozeral. Luto mi nie je ani spickovych hercov, ktory tiez predvedu jeden velky prd a preto si ucast v tejto sracke zasluzia. 3/10. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak jako první si říkám "film s rádoby dětskou hvezdou".. To bude. Ale bohužel Lautner nedostal šanci udělat z toho trapnost, protože to za něj vzala jeho filmová "matka". Jak z ničeho nic přeprala 2 ozbrojené muže. To samo o sobě bylo celkem sci-fi. Takže já už jsem ani na nic dalšího nečekala. Byl to celovečerní vír posměchu, nejapných akčních scéniček a ukňouraného bývalého vlkodlaka. Škoda času ;). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který si bez obav může dát i zarytý antifanoušek Taylora Lautnera. Mladík Nathan jednoho dne z internetové databáze pohřešovaných dětí zjistí, že je podle nezvratných indicií jedním ze ztracených dětí, a až dosud žil v adoptivní rodině. Cítí se podvedený, ale než se stačí dozvědět skutečnou pravdu o sobě, jsou jeho náhradní rodiče zabiti a jemu nezbývá, než se dát se svojí sličnou kamarádkou od naproti, do které je zamilovaný, na útěk. V patách mu budou agenti CIA, ale také agenti určení pro tajné operace vedení zkušeným zabijákem. Nathan se ocitá v nebezpečí, neví komu má věřit a postupně odkrývá záhadu panující kolem jeho záhadné identity. Až do finální scény na baseballovém stadionu, se jedná o dynamický, nepředvídatelný a napínavý akční thriller s malinko romantickou linkou s postupně rodící se láskou mezi ústřední mladou dvojicí. Lautner dostal šanci vymanit se ze škatulky romantického idolu se zasněným pohledem a vypracovaným tělem a dá se napsat, že se mu to až tak nepodařilo, ale jeho výkon byl v daném poměru adekvátní. Nepřehlédnutelná je Lily Collins v roli Nathanovi nové lásky, a i když její role jí nedovolovala předvést víc, než jen vrhat očkem po svém milém, tak jako ozdoba fungovala dokonale. Vedlejší role se mně zdály být takové ploché a zkušení herci, jako Molina, Weaverová nebo Isaacs do nich dali víc, než scenáristé plánovali. Mám rád nepředvídatelné filmy, ve kterých není dopředu jasné, co se odehraje, a tomuto thrilleru to vycházelo, až do nešťastné scény na stadionu, která příznivý dojem vyhrotila zbytečným překombinováním už tak spletité zápletky. A aby to nebylo málo, tak se do toho ještě draly city spojené s dojemnou scénou o nalezení táty ztraceným synem, ale naštěstí se ti dva nesetkali a omezilo se to jen na telefonní hovor, kdy syn svého telefonujícího tátu zahlédne zpovzdálí ukrytého v davu. Jinak většina filmu disponuje solidní akční složkou, nechybí odlehčené ani přepálené pasáže.Taky je zvláštní, že hlavní dvojka je ve skutečnosti starší, než postavy, které hrály. Pro mě film svoji misi splnil na 90%. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Taylor Lautner bol nominovaný na ocenenie Zlatá malina v kategórii Najhorší herec v hlavnej úlohe. (ČSFD)
  • Když Nathan (Taylor Lautner) chatuje s Marisou na webové stránce pro pohřešované děti, dopustí se gramatické chyby v anglické verzi slova "zmizel". Napsal totiž "dissapeared" místo "disappeared". (hansel97)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama