Reklama

Reklama

Ty a já

(festivalový název)
  • Německo You and Me
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Experimentální
Německo, 2009, 4 min

Režie:

Karsten Krause

Obsahy(1)

Velmi autentický a intimní film zachycující proměny jednoho manželského páru a jeho okolí. (Fresh Film Fest)

Recenze (12)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající článek o experimentálním filmu v současné době najdete na Wikipedii - http://cs.wikipedia.org/wiki/Experiment%C3%A1ln%C3%AD_film, vyčerpávajícím a strhujícím způsobem shrnuje jeho podstatu. Přečetl jsem si o tomto specifickém druhu umění samosebou i víc - ve zkratce většinou nic nesděluje, ne tedy tradiční formou, je to prostě experiment, pokud jej chcete vytvořit, musíte mít v prvé řadě tvůrčího ducha a obvykle i nějaký plán , tím může být třeba zachycení pohybu rozvírajícího se deštníku s nečekaným střihem v různých fázích tohoto děje. A když budete mít štěstí stane se z Vaší filmové slepovačky uznávaný underground jen pro myšlenkově otevřené. To Vás jako experimentálního filmového tvůrce a vlastně každého umělce ! samozřejmě zajímá až jako poslední. Omlouvám se všem , kteří rozumí této formě umění, jsem kulturní autista a abstrakci nechápu. A k Ty a já , autentičnost a intimnost výpovědi tohoto díla mi zcela unikla, vzal jsem si z toho jen to , že stárneme a můžeme se při tom i natočit. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Proměny manželského páru byly natočeny tak intimně a autenticky, až se mě to vůbec emočně nedotklo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Řekl on!" ... "Řekla ona!" A já říkám, že mě tahle slovní spojení začala po chvíli trochu štvát. Nicméně nápad to ale není vůbec špatný a díky vizuální úpravě je tam takový ten dobový nádech. Průměrné! ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle nevidím teda nic uměleckého.. to by mohl udělat úplně každý (a aktuálně je mi jedno, že ne každého to napadne)... Návod: 1. Pořiďte si kameru. 2. Natočte vaši ženu po dobu dejme tomu 1 minuty jednou za rok až tři. 3. Po nějakých 50 letech z toho udělejte sestřih. 4. Přidejte nesmyslný a otravující komentář. 5. Máte evidentně experimentální krátkometrážní film. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Já vim, že to asi má být umělecký, ale když mě to neba, tak mě to neba, no. Hodnoťte si to sami, pro mě to je kravina... ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama