Reklama

Reklama

Legendární boxer Roberto Duran neměl právě jednoduché začátky. Pocházel z chudé rodiny a protloukal se, jak se dalo. Vše se změnilo v okamžiku, kdy ho začal trénovat věhlasný trenér Ray Arcel, a první úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat... (TV Prima)

Zajímavosti (7)

  • Jedním z nejkontroverznějších momentů v historii boxu je odvetný zápas mezi Roberto Duránem a Sugar Ray Leonardem. V 8. kole se z ničeho nic otočil Roberto na ringového rozhodčí a pronesl památnou větu "No más" v překladu "už ne". Zápas (který vstoupil do historie jako "No más fight") byl tak ukončen technickým KO a Roberto ztratil svůj mistrovský pás organizace WBC ve welterové váze. Po zápase zdůvodňoval svůj naprosto překvapivý krok žaludečními problémy spojenými s rychlým nabráním hmotnosti. (dickens)
  • Roberto Durán a Sugar Ray Leonard patřili do tzv. "Skvělé čtyřky" spolu s Thomasem Hearnsem a Marvinem Haglerem. Všichni tito boxeři spolu v průběhu 80. let boxovali a zasloužili se o zvýšenou popularitu boxu i v menších váhových kategorii v éře po odchodu generace Muhammada Aliho. (dickens)
  • Název filmu vychází z přezdívky Roberta Durána - "Manos de Piedra" (v ang. překladu "Hands of Stone"). Přídomek si Roberto zasloužil díky zdrcující síle svých úderů. (dickens)

Reklama

Reklama