Reklama

Reklama

Nezvaní hosté

  • Česko Vetřelci (více)
Trailer

Ke dvěma dětem ve dvou různých zemích přichází každou noc nezvaní hosté. Prvním z dětí je malý Juan, který bydlí se svou matkou ve Španělsku, a druhou je dvanáctiletá Mia, žijící se svými rodiči v Británii. Na první pohled by se mohlo zdát, že chlapec ani dívka nemají spolu absolutně nic společného, ale zdání klame. Obě děti trpí nočními můrami a sužuje je děsivý přízrak v kapuci, který nemá tvář a rád by získal tu jejich. Jejich rodiče jim zprvu nevěří, ale záhy se střetávají s tajemným vetřelcem i oni sami a je jasné, že své děti musí bránit za každou cenu. Dokonce i za cenu toho, že je nejbližší okolí bude považovat za blázny... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (116)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Noční temné můry, tvoje vlastní stvůry... životem tě provedou, netušíš co dovedou... Boj se stínů, boj se pravdy, boj se všeho, boj se navždy. Láska hory přenáší, noční můry odnáší... Nebo ne?" Aneb rodiče jsou ochotní udělat cokoli, aby ochránili své děti. Třeba jim i bohapustě lhát a nechat je žít v bludu. Dokud děti neprozřou. Jenomže pak je, již dospělé, pravda může o to víc bolet. Ale potom, v dospělosti, se přece naše noční můry poráží snadněji... Nebo ne? A o tom to je. Já jsem se u filmu bál. O toho malého kluka, o tu dospívající holku, měl jsem husí kůži. Opravdu pěkný výlet do tmavého šatníku, za (našimi vlastními) bubáky. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Člověk nejdřív myslí, že tak nějak tuší o co tu půjde, ale z omylu ho naprosto vyvede poslední čtvrt hodina filmu. Tam se do toho totiž tvůrce sám tak zamotal, že divák nemá nejmenší šanci pochopit o co to tam sakra jde. Jediné co tomuto filmu zvedá laťku z odpadu! je to, že hlavní mužskou roli obsadil sympaťák Owen. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Velice fádně natočený mysteriózní thriller, který je sice technicky na vysoké úrovni, ale kvůli naprosto nezvládnutému scénáři jej lze jen stěží označit za alespoň průměrný. Hezká hudba a povedený digi-bubák nemají šanci vyplnit pázdný příběh, který pracuje jen s jedinou silnou myšlenkou, ke které je navíc velmi náročné se dopracovat - až příliš dlouho víme příliš málo a když už zjistíme CO se děje, autoři nám velmi násilným a šroubovaným způsobem zatajují PROČ se to děje (což je navíc odhaleno v posledních cca 5ti minutách stopáže). Nemohu si pomoci, ale takovýto přístup zkrátka jednoho otráví... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

To, co začalo jako mysteriózní horor, končí psycho dramatem. Nechci zbytečně prozrazovat, ale tvůrci asi zamýšleli, že na konci bude divák tak překvapený, že mu sanice klesne až k palcům u nohy, což taky mohlo být, kdyby všechno, co k závěru vede, nebylo tak blbě poskládané a nehýřilo nudou (a kdyby dotyčný divák neviděl hvězdokupu dalších rádoby překvapivých snímků). Upřímně? Pobavila mě jen scéna, kdy Carice van Houten vylezla nahá z peřin. 40% ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že ty přehodnocený 4* komentáře dáváj jen fanoušci malejch španělskejch holčiček, protože tenhle štěk bez špetky napětí nezachrání ani charismatickej Clive Owen. Kde je strach? Kde je respekt z hororovýho zla a očekávání, co se stane v další scéně? "Nepřítel" působí jak přežvejkanej model zlounskýho přízraku (s chapadly! bububu!) z béčkovýho komiksu. Stejně působí hrátky se "strašidelnou" hudbou. A gradace zvukových efektů (včetně klasických lekaček) okopírovaná z každýho druhýho hororu nezajistí napětí, ne, Juane, ne! Slušná je snad jen pointa, která ale nezachrání utahaný a netvůrčí zbytek filmu. A na Cliva se furt dobře kouká. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu John Farrow (Clive Owen) a Mia (Ella Purnell) trpí poruchou nazvanou Folie à Deux (šílenství ve dvou). Je to porucha intenzivního rázu, kdy dvě osoby, které mají silný vztah, sdílí stejný druh halucinace ve stejnou chvíli. (Scaryman)
  • Režisér uvedl, že sestříhání filmu byla velká výzva. Šlo o dlouhý, složitý proces, protože z příběhu udělal dvojí strukturu. (ČSFD)

Reklama

Reklama