Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár Kate a Martin Badenochovi (Thandie Newton a Cillian Murphy) odjíždějí na ostrov Island Retreat, aby znovu vybudovali jejich skomírající vztah, který ovlivnila tragédie. Odříznuti od okolního světa bez možnosti telefonického spojení či rádiové komunikace se snaží nalézt harmonii ve vztahu, připomenutím si šťastných vzpomínek z časů minulých. Vztah mezi Kate a Martinem je stále pod silným napjetím a úzkostí. Po obrovské bouři se na břehu ostrova objeví neznámý muž. Trosečník Jack (Jamie Bell) je charismatický, ozbrojený Američan oblečený v uniformě a s ránou na hlavě. Svým zachráncům přinese zprávy o dění ve světě na pevnině. Jeho zprávy jsou však děsivé… V sérii napjatých zvratů se snaží manželský pár rozplést pravdu. Ale je pravda to, co opravdu chtějí slyšet? Paranoia, konflikty a násilné chování vyústí v šokujícím odhalení. (strelenaL)

(více)

Recenze (61)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

On, ona a cizinec. Plus odlehlý ostrov. Psychopatická jednoaktovka, jakých se dneska už moc netočí. Úsporné, takřka divadelní, provedení umně kompenzuje sugestivní hudba a výborný herecký trojlístek hrající (jako) o život. Šokantní pointa, navíc, celou tu 'hitchcockovsky' laděnou schízu málem posouvá až někam za 'Krajní meze'... 85% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čím míň bude divák o filmu vědět tím líp pro něho. Takže ani já nebudu moc prozrazovat. Retreat je psychologickým thrillerem. Vše se odehrává na ostrově Island Retreat. Jsou zde manželé Kate a Martin. Po bouři se zde objeví zraněný cizinec který zamotá hlavu nejen jim ale i divákovi. Za mě to sice není film kterej bych někomu vyloženě doporučil, moji pozornost si ale udržet dokázal. A za ten konec ty 3hvězdy prostě dát musím. ()

Reklama

Javad 

všechny recenze uživatele

Bol som na tento film veľmi zvedavý, krásne drsné prostredie severského ostrova a manželský pár odrezaný od okolitého sveta na ňom. K tomu postava zraneného vojaka ktorá prináša zlé správy... sľubne to spočiatku vyzeralo ale dopadlo to priemerne. Technická stránka (kamera, réžia atď.) je v poriadku, herci dobrí, no nestačí to. Napätie, nervydrásajúce scény a dejové zvraty tu sú, to áno, všetko je to však len také polovičaté a nedotiahnuté. Ja by som si to celé predstavoval viac artovo ladené, bez hudby, s neznámymi hercami a väčším dôrazom na atmosféru, možno ešte viac drsných scén. Ale aj tak celkovo spokojnosť - 3* a ½* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si přála, aby se mi Retreat líbil, ale hned první zklamání přišlo s obsazením permanentně vypruzené Thandie Newton s cirhózní barvou pleti a herectvím jednoho výrazu, oblíbenci však byli v přesile, takže jsem se v dychtivém thrillerovém očekávání dokázala nad překážku lehce povznést. Dlouho jsem se ale nevznášela, ačkoliv jsem měla již nad úvodní scénou silou přihmouřené zraky, už brzy se jim mělo ulevit, neboť po Martinově použití inhalátoru na astma, nezbytné to rekvizity všech hrůzu vzbuzujících snímků, jsem přepla do polohy "v sloup", abych tak setrvala víceméně do konce. Koulení očima, počítání starých fórů a podezírání z nejhorší pointy z možných, vedlo ke strmému stupňování mojí zlosti s pomstychtivým promítáním slova odpad! do obrazu (jedoucího stále dokola v lajně, jak při přehledu zpráv), kterým ty béčkaře po projekci s radostí označím ... Jenže, nakonec jsem to nebyla já, kdo se smál naposled a díky přesvědčivému výkonu Jamieho Bella a promyšlené roli pro inhalátor (konečně!) přistupuji na udělení tří hvězd, z nichž jedna je za tu úúúžasnou cottage. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najväčšími plusmi Retreatu sú: výkon Cilliana Murphyho, krásne ponurá ostrovná výprava a z toho vyplývajúca temná, znepokojivá atmosféra. S Jamiem Bellom, hoci ho mám inak rád, to bolo podstatne slabšie - a Thandie Newton? Tá sa mi nikdy nepáčila, až na Mission: Impossible 2. Scenár je dosť zamotaný a prekvapivý, ale časom sa doňho zamotajú aj sami tvorcovia a ku koncu už je to relatívna nuda a divák ju chce mať za sebou a ísť upratovať alebo čo. Škoda, že sa film nevolá O 28 dní: Prequel. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama