Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár Kate a Martin Badenochovi (Thandie Newton a Cillian Murphy) odjíždějí na ostrov Island Retreat, aby znovu vybudovali jejich skomírající vztah, který ovlivnila tragédie. Odříznuti od okolního světa bez možnosti telefonického spojení či rádiové komunikace se snaží nalézt harmonii ve vztahu, připomenutím si šťastných vzpomínek z časů minulých. Vztah mezi Kate a Martinem je stále pod silným napjetím a úzkostí. Po obrovské bouři se na břehu ostrova objeví neznámý muž. Trosečník Jack (Jamie Bell) je charismatický, ozbrojený Američan oblečený v uniformě a s ránou na hlavě. Svým zachráncům přinese zprávy o dění ve světě na pevnině. Jeho zprávy jsou však děsivé… V sérii napjatých zvratů se snaží manželský pár rozplést pravdu. Ale je pravda to, co opravdu chtějí slyšet? Paranoia, konflikty a násilné chování vyústí v šokujícím odhalení. (strelenaL)

(více)

Recenze (61)

Javad 

všechny recenze uživatele

Bol som na tento film veľmi zvedavý, krásne drsné prostredie severského ostrova a manželský pár odrezaný od okolitého sveta na ňom. K tomu postava zraneného vojaka ktorá prináša zlé správy... sľubne to spočiatku vyzeralo ale dopadlo to priemerne. Technická stránka (kamera, réžia atď.) je v poriadku, herci dobrí, no nestačí to. Napätie, nervydrásajúce scény a dejové zvraty tu sú, to áno, všetko je to však len také polovičaté a nedotiahnuté. Ja by som si to celé predstavoval viac artovo ladené, bez hudby, s neznámymi hercami a väčším dôrazom na atmosféru, možno ešte viac drsných scén. Ale aj tak celkovo spokojnosť - 3* a ½* ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja tam prastim i tu 4 at nezeru! Ta paranoia je nakazliva, takze jsem se trapil do posledni minuty, jak to vlastne je. Cely film si pro sebe ukradl Bell a role mu sedla. Pro pribeh plati, ze cim mene vite tim lepe a ceka na vas par prekvapeni. Kazdopadne film o trech osobach a jedne chate zase jednou dopadl dobre! ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Na papíře to asi vypadalo mnohem lépe, než na plátně. Potenciál tomuto filmu nechybí naopak se mi nápad zalíbil, ale to zpracování jaksi pokulhává. Za celou dobu mě Retreat nevtáhlo a ani jednou jsem nepocítila napětí nebo nějak tísnivý pocit. Uhrančivý Cillian bohužel neměl moc co hrát a Thandie Newton naopak mohla hrát, ale já jí ten věčně zkroucený výraz snad ani na chvíli nevěřila. Mnohem lépe bych si v její roli představila někoho vhodnějšího. No a Jamie Bell taky nebyl zrovna napsán jako nějaký fantasticky zlý záporák, klidně bych uvítala, aby se tlačilo víc na pilu, protože v jednání postav se sem tam taky objevila nějaká ta mezírka. Vypadá to sice, že na to hážu jen samou špínu, ale v podstatě chválím jen interiéry, exteriéry, Cilliana a slušně znějící námět, jinak vám Retreat opravdu nemá moc co nabídnout. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kate (Thandie Newton) a Martin (Cillian Murphy) si chtějí udržet upadající manželství pobytem na místě, kde před lety prožili několik romantických dní, na ostrově Retreat. Daleko od civilizace, bez telefonického spojení, jen se starou odrbanou vysílačkou. Jednoho večera je překvapí prudká bouře, po níž najdou nedaleko chaty muže v bezvědomí. Jack (Jamie Bell) jim vypraví neuvěřitelnou historii - o epidemii zákeřné choroby, která zasáhla pevninu, a která zabíjí během několika hodin. Je vše co Jamie vypráví pravda, nebo je to jen historka vytvořená jeho chorou myslí? .. Navzdory všeobecnému názoru tady okolo mně se tady ten film maximálně líbil. Nepotřebuju mít ve filmu stovky hereckých postav, se třemi - navíc mými oblíbenými herci - si bohatě vystačím. Zvlášť když je to podloženo hodně zajímavým příběhem, který až do posledních chvil drží diváka v napětí a neprozradí nic dříve, než je skutečně nutné. Toto je rozhodně jeden z filmů, který nutí člověka trochu se zamyslet - jak by se choval na místě kterékoliv postavy on? Ve chvílích, kdy člověk musí dělat rozhodnutí, se kterými si ani na moment nemůže být jistý, jestli povedou k záchraně nebo právě naopak. A i když povedou k záchraně, tak... je to skutečně to co očekával?... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Filmy, u nichž produkce nenaškrábe na více než tři herce a nějakého komparzního dědka, by měli zakázat točit. To se pak jeden místo nějakého děje může klidně dočkat i Godota! No nemělo to chybu! Bylo to záhatné a misteryjózní! A to, že na perfektní izolaci proti pandémii stačí na okno přibouchat tašku z Tesca, mi Úřad pro kontrolu nemocí dodnes taky tajil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno