Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek režiséra Jamese Foleyho vypráví dobový dramatický příběh dvanáctiletého italsko-amerického chlapce Genarra a jeho umírajícího dědečka, které spojuje jeden šťastný čtvrťák. Malý Genarro, žijící v chudobě se svojí ovdovělou maminkou v jižní Filadelfii, má velký sen - navštívit zbrusu nové a veliké nóbl kino, které nedaleko otvírají - k jehož splnění ovšem potřebuje právě poslední dědečkův čtvrťák a pro jeho získání by udělal téměř cokoliv, jen aby se dostal na to magické místo, kde se sny stávají skutečností. A tak není divu, že přijme zvláštní nabídku svého uličnického prarodiče dělat mu tajného poslíčka; starý Gitano Sabatoni ho k tomuto činu využije, aby konečně vyřídil svoje záležitosti s ženou jeho minulosti. (vendysek)

(více)

Recenze (26)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, kam až za těch necelých 80 let dohnala inflace ceny. Vypíchl bych především výbornou hudbu a Al Pacina, který ani špatný být neumí. Jinak to ale nic závratného není. Ten malý kluk je sympaťák, nicméně příběh na víc, než tři hvězdy nestačí. P.S: Jen bych chtěl namítnout, jak zde někteří uživatelé píší, že velká hospodářská krize je srovnatelná s tou dnešní finanční. Podle mě se to srovnávat vůbec nedá, a to co zažívali lidé tenkrát je něco úplně jiného. Teď jakoby ani žádná krize nebyla. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacina to zajimave, jako takovy detsky dobrodruzstvi ve stylu, kdyz jsem byl tenkrat malej, mel jsem zajimavyho dedecka a jeden den se stalo neco, na co nikdy nezapomenu. Takze sem cekal, co vsechno se to stane. A i kdyz se precejen neco zajimavyho stane, problem je, ze se filmu nedari takova ta kouzelna atmosfera. A na tom to cely stoji a pada, protoze film je o tom, jak kluk potrebuje nutne penize na kino, jenze penize nikdo nema. Takle bohuzel zustava pouze klukovo pobihani z mista na misto a somrovani penez a do toho nekolik scen s sympatickym dedou v podani paradniho Pacina. Ne ze by to zaclo nudit, sem tam se povede naka vtipna nebo zajimava scena, jen to je s pribejvajicim casem tak trochu o nicem. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Brutálne skutočný film o hospodárskej situácii v 20tych rokoch v USA (nie moc nepodobnej tej dnešnej), o sne jedného chlapca a o tom, aké ťažké bolo pre neho zarobiť (blbých) 25 centov. Väčšina z nás si asi ani nevie predstaviť, že nemá obyčajný "štvrťák" na kino a má sa rozhodnúť, či ho radšej neminie na jedlo... Veľký Al ako vždy výborný. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kriste pane!! Příběh o chlapci, jenž netrpělivě čeká až mu zemře dědeček, aby dostal jeho čtvrťák, díky kterému by mohl jít konečně do kina. Velmi nekonvenční, avšak dosti nemocný námět, který tvůrci nemohli myslet vážně a pokud ano, tak nevím jaká je naděje na jejich vyléčení. Snad je chyba na mé straně, že jsem se k filmu odhodlal ve špatné náladě, ale to mi nebrání prohlásit, že shlédnout tuto břečku mě stálo spoustu sil a přemáhání. Hlavní dětský protagonista mi zde byl silně nesympatický a celková formální stránka je studená jak psí čumák. Netřeba zmiňovat, že zásluhu na kompletním shlédnutí má sám velký Al. Zkrátka falešná, nudná a trapná story, která si hraje na něco, co skutečně není. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený a laskavý příběh s lidskou tváří. Celé se to odehrává v jediný den - 26.srpna 1933 v době hospodářské krize. Al Pacinovi stačí k prokázání svých hereckých schopností vlastně jen sedět před domem a na prahu života komunikovat se svým vnukem. Přesto je to zajímavá role. Velice dobře zvládl svojí postavu také Jerry Barone v roli malého Gennara. Příjemný film a příjemných 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Al Pacino si ve filmu zahrál hlavně jako laskavost Jamesi Foleymu, se kterým spolupracoval ve snímku Konkurenti (1992). (akisha)

Reklama

Reklama