Reklama

Reklama

Idiot na cestách

(seriál)
  • Velká Británie An Idiot Abroad

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa a nechávají ho zakusit věci, které by normální "zápaďan" nikdy neudělal. Díky tomu vznikl naprosto netradiční dokument, ve kterém můžete vidět divy, jaké opravdu jsou a jaké prostředí jim přiléhá. Mnoho informací se o nich nedozvíte, ale zato zjistíte, jaké to je, muset sníst žábu, sedět v autobuse plném plivajících lidí do pytlíku, jet několik hodin na velbloudu, bydlet ve věčně hlučných městech nebo džungli, a to vše s komentáři člověka, který opravdu nerad opouští své pohodlí a právě toho se mu vůbec nedostává. (sluppka)

(více)

Recenze (68)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Geniální koncept dokonale zrealizován. Člověk neví, co je nahrané a co skutečná snaha Rickyho + Stephena Karla na cestách vykolejit. Karl má občas skvělé hlášky a ZDALEKA není tím imbecilem, za kterého jej pořad vydává. Naopak si myslím, že je to geniální komik, který už hodně známé duo Merchant - Gervais výborně doplňuje. Hodně jsem se bavil především v poslednách dílech sérií, ve kterém je Karl zpět v Británii. Některé "bilanční" rozhovory a hlášky jsou prostě úžasné...včetně Karlova revolučního vynálezu:-) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Cestopis necestopis a hrdinou kterého bych chtěl určitě osobně potkat. Karl Pilkington je prostě skvělá postava je to pesimista, hodně velký snílek a pokud to jenom nehraje tak taky prosťáček, který má ovšem v některých věcech dokonale jasno. Kamera a lokace jednotlivých dílů jsou dobré, bohužel nejde moc o cestopis v pravém slova smyslu a z velké části se to zaměřuje právě na Karla. Abych byl přesnější první série se snaží o zajímavé záběry divů světa, bohužel v druhé sérii jde hlavně o mučení Karla a celou dobu jsem měl pocit, že se kamera až příliš zaměřuje na něj. Další ústřední dvojice Ricky Gervais a Stephen Merchant v roli mučitelů zajímavě doplňují děj, ale upřímně řečeno nebýt v tom Stephena asi by se nic moc nedělo, hlavní šílenosti totiž vymýšlí Rick. Jak už jsem naznačil první série byla skutečně lepší. Karl evidentně svoje mučitele zná, přesto byl některými věcmi občas zaražen. Když nad tím přemýšlím mám takové tušení, že některé scény byly vyloženě nahrané, ale některé zase ne. Což dokazuje smích kameramanů v některých záběrech. Takže takhle melancholická a nasraná postavička si to lítá po celém světě a navštěvuje divy světa. Samotné záběry přírody jsou parádní a některé komentáře Karla jsou geniální. Druhá série je bohužel o stupínek horší. Je to z části způsobeno tím, že původně nebyla vůbec plánována a tak se vymyslel námět kdy si Karl splní životní sny, které ovšem nejsou jeho, ale všech ostatních "normálních" lidí. Přestože nápad je to docela dobrý, tak Karl už ví, jak to chodí a vtipné situace které by v první sérii dokonale fungovaly, zde člověku vykouzlí maximálně střídmý úsměv. Přesto je to nadmíru zábavný pořad, kde si ovšem dovolím doporučit hlavně první sérii. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ricky a Stephen šikanují chudáka Karla, člověka, jehož nejoblíbenější dovolenkovou destinací byl do dnešních dní karavan zaparkovaný na pláži ve Walesu, nutí ho dělat věci, které se mu fakt ani trochu nelíbí, neustále si na vše stěžuje, shazuje význam nejznámějších světových památek, stěžuje si, nejradši by byl zpátky v UK, stěžuje si- a divák se u toho skvěle baví. Sice bych se po jednom prožitém dni s Karlem asi raději zastřelil, ale jako průvodce po sedmi divech světa (a nejen jich) je ten s head like a fuckin' orange vážně nenapodobitelný. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Netradiční a tím pádem velice poutavý cestopis. Divákovi je blízká především ta rovina pořadu, kdy je obyčejný nekňuba konfrontován s cizinou v jakékoliv extrémní podobě (džungle, poušť, řeka, hory apod.). Daleko snáz vstřebává informace, protože se s "idiotem" dokáže v daných situacích ztotožnit. U takového Beara Gryllse to mohl jen sotva, ale zas si z pořadu odnesl jiné hodnoty. Každopádně, takový idiot na cesty se prostě vždycky hodí. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

"Most of the world is grim!" ...Attenborough sucks! Ohromná prdel. Názov je síce dosť zavádzajúci, pretože Karl je všeličo možné, no rozhodne nie je idiot, nie je šimpanzom s guľatou hlavou ako o ňom prehlasuje Gervais. Je to síce hniľo a hnida toho najlenivejšieho druhu, ktorý sa s otráveným "na čo takúto kravinu stavali?" výrazom na xichte motá po kútoch sveta, kde každý iný (akokoľvek lenivý) turista chodí úžasnutý s padnutou sánkou a s prstom na spúšti foťáku. Zároveň je však unikátny sprievodca aký na televíznej obrazovke chýbal, sympatický prostáčik s jasným, úprimným a pohotovým názorom na všetko a na každého a hlavne unikátnym pohľadom na veci a schopnosťou rozobrať veci z uhlu, o ktorom ste sa doteraz ani len netušili (jordánska pointa s chatrčou a palácom je fajn príkladom). A tá ubytovacia a gastronomická žumpa, ktorou ho Ricky a Steven pretiahli, zanecháva v sprievode Karlových hlášok, ktoré by sa dali fakt tesať, v každom mieste drasticky odlišný, až odradzujúci dojem, než aký ste videli doteraz v akomkoľvek inom, serióznom cestopise. s01:: 9/10, s02: 8/10 ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama